Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Izraelben félnek a közeledő negyedik hullámtól

888.hu

2021.07.04. 14:50

Emelkedni kezdett a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegség súlyos eseteinek száma Izraelben a járvány negyedik, a delta variáns okozta hullámában – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap.

Noha a szombati ünnepnapon elvégzett csekélyebb számú, 38 938 tesztnek ismét csak 0,5 százaléka, 185 ember bizonyult vírushordozónak, emelkedni kezdett a korábban diagnosztizáltak körében a kórházi ellátást igénylők száma, amely jelenleg 62, és köztük a súlyos betegek száma, amely 35-re nőtt. A lélegeztetőgépeken továbbra is 16 embert ápolnak az egészségügyi minisztérium adatközlése szerint.

A kritikus esetek között van egy be nem oltott állapotos nő és két gyermek. Az elmúlt öt napban 17 súlyos Covid beteget szállítottak kórházakba sürgős kezelést követelő állapotban, miközben a június 5. és 28. közötti 23 napon mindössze 16 beteget kellett kórházba vinni.

Folytatják a kampányt a 12-15 éves korosztály gyors beoltására, de eddig a 12 éveseknek csak 13 százaléka, és a 13-15 évesek 20 százaléka kapta meg az oltásnak legalább az első adagját.

A hatóságok elsősorban a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre érkező utasok ellenőrzésével próbálják megfékezni a járványt, ennek érdekében pénteken a gyors tömeges tesztelést biztosító hatalmas sátor építésébe kezdtek a repülőtéren.

Az Izraelbe érkezők csak tesztelés után hagyhatják el a repülőteret, és az oltatlanoknak az öt nap múlva elvégzendő második vizsgálat negatív eredményéig otthoni karanténban kell tartózkodniuk, amit a rendőrség ellenőriz, és aminek megszegését súlyos bírságokkal büntetik.

A Jeruzsálemi Héber Egyetem szakértői csoportja szombaton azonnali intézkedéseket sürgetett a járvány negyedik hullámának megállítására, mert figyelmeztetésük szerint ellenkező esetben az új fertőzöttek száma két hét alatt naponta 1000-re emelkedhet – értesült a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál.

Azt jósolták, hogy a vakcinák 60-80 százalékban akadályozzák meg a delta változattal szemben a fertőzést, szemben a többi, korábbi variánsnál megfigyelt 90 százalékkal, de azt is hangsúlyozták, hogy az oltás a súlyos betegségek megelőzésében továbbra is ugyanolyan hatékony lesz, mint eddig. Az új vírushordozók mintegy fele oltással védett.

 

Izrael napi esetszáma jelenleg 300 körül van, és folyamatosan nő, mégpedig több olyan hónap után, amikor a széles körű oltási kampány nyomán szinte alig akadtak új fertőzöttek az országban.

 

A december végén kezdődött oltási kampányban Izrael mintegy 9,3 milliós lakosságából 5 627 866, 12 évesnél idősebbet már legalább egyszer beoltottak a Pfizer és a BioNTech közösen kifejlesztett vakcinájával. Ez az ország lakosságának 60,52 százalékát jelenti. A pandémia megjelenése óta 842 749 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak. A betegségben tavaly február óta 6429-en haltak meg Izraelben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére