Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Izraeli katonák lelõtték a késsel hadonászó palesztint

Forisek Ádám

2017.03.13. 15:58

A támadás hétfõn kora reggel történt Jeruzsálem óvárosában az izraeli közszolgálati rádió szerint. A jeruzsálemi palesztin kormányzó közleménye szerint a férfit egy 'elfajult vita' következtében lõtték le - számolt be az MTI.
JERUZSÁLEM, 15:58

A támadás hétfőn kora reggel történt Jeruzsálem óvárosában az izraeli közszolgálati rádió szerint. A jeruzsálemi palesztin kormányzó közleménye szerint a férfit egy 'elfajult vita' következtében lőtték le – számol be az MTI.

Az elkövető az óvárostól délkeletre lévő, Dzsabel Mukaber nevű arab lakónegyedben élt, az oroszlános kaput felügyelő őrhelynél rántott kést. Ezután a hadsereg határőr egységéhez tartozó, ott álló két izraeli katonára támadt. Egyikőjük közepes, másik könnyebb sérülést szenvedett. Az egyik határőr kimenekült az őrhelyről, és rálőtt a merénylőre, aki később belehalt sérülésébe.

A történtek után a biztonságiak nagy erőkkel kivonultak a huszonöt éves, Ibrahim Matar nevű késelő lakóhelyéhez. Egy gyors házkutatást követően többeket őrizetbe vettek, köztük a támadó bátyját.

A Hszinhua kínai hírügynökség idézte Adnan Al-Husszeinit, a Palesztin Hatóság által kinevezett jeruzsálemi körzeti kormányzót, aki szerint nem merénylet történt, hanem szóváltás kezdődött az izraeli rendfenntartók és a palesztin fiatalember között, és az izraeliek a vita hevében lőhették le a késelőt, Ibrahim Matart.

A 2015 őszén kezdődött erőszakhullám az utóbbi hónapokban jócskán alábbhagyott, olykor azonban továbbra is történnek – főként késes és gázolásos – merényletek Izraelben. Palesztin merénylők negyven izraelit és két amerikai turistát öltek meg az utóbbi másfél évben.

Izrael szerint az uszító palesztin politika miatt robbant ki az újabb erőszakhullám. A palesztinok viszont úgy vélik, hogy a több évtizedes izraeli uralom és a saját államuk megszületésének késlekedése okozta frusztráltság vezet újabb és újabb merényletekhez.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére