Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jen Psaki figyelmeztette a republikánusokat, hogy ne akadályozzák a kiskorúak nemátalakító beavatkozásait

888.hu

2022.04.08. 17:00

A Fehér Ház sajtótitkára úgy fogalmazott, hogy a transz-műtétek és kezelések ellen küzdő republikánusok „egy cinikus tendenciát követnek, amely pusztán pártpolitikai okokból támadja a sebezhető transznemű gyerekeket”.

 

Az Igazságügyi Minisztérium és az Egészségügyi és Emberi Szolgálatok Minisztériuma arra figyelmeztette az alabamai törvényhozókat, hogy az egészségügyi szakemberek által a transznemű kiskorúaknak ajánlott ellátás megakadályozása sérti az alkotmányt és a szövetségi törvényt.”

 

– mondta Jen Psaki csütörtökön, a Fehér Ház sajtótájékoztatóján.

A sajtótitkár arról beszélt, hogy az alabamai törvényhozás elfogadott egy törvényt, amely megtiltaná az orvosoknak, hogy megcsonkítsák a gyerekeket, vagy pubertásgátlót adjanak nekik, amennyiben ellenkező neműként „azonosítják” őket.

Az alabamai szenátus elfogadott továbbá egy olyan szülői jogi törvényt is, amely megszünteti a tanárok oktatási lehetőségét a szexualitásról és a nemi identitásról az óvoda és az ötödik osztály között.

Psaki szerint a törvények célja csupán az LMBTQ-közösség megfélemlítése. Kiemelte, hogy a nemátalakító műtétek és az ahhoz tartozó pubertásgátló kezelések „életmentőek” a transzgyermekek számára.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére