Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jó eséllyel fordul a választásokra az olasz jobboldal

888.hu

2021.09.15. 07:00

A legújabb közvélemény-kutatások szerint a jobbközép koalíció pártjainak támogatottsága növekedett, miután a Riminiben történt késes támadások kapcsán ismét felemelték hangjukat az illegális migrációval szemben.

 

Újra fellángolt a vita az ellenőrizetlen bevándorlásról Olaszországban, miután egy szomáliai menedékkérő öt embert szúrt le – köztük egy hatéves gyereket – Rimini városában.

Az őszi választások közeledtével azonban úgy tűnik, hogy a jobbközép pártok támogatottsága töretlen,

ami annak is köszönhető, hogy a három párt következetesen kiállt bevándorlásellenes álláspontja mellett, és rendszeresen felhívja a figyelmet az országszerte fokozódó erőszakra – írta meg a V4NA.

Matteo Salvini a Riminiben történt késelés kapcsán arról beszélt, hogy Luciana Lamorgese belügyminiszternek

vagy foglalkoznia kell a migráció kérdésével, vagy pedig másnak kell a helyére lépnie”.

A bírálatokra válaszul Lamorgese rámutatott, hogy a bevándorlási hullámok kezelése összetett folyamat, mivel a migráció kezelésekor figyelembe kell venni az emberi jogi szabályozásokat, az olasz külpolitikai iránymutatásokat, az uniós partnerekkel fennálló kapcsolatokat és az Észak-Afrikában, Afganisztánban, illetve a Balkánon zajló folyamatokat. Hozzátette: „A Riminiben történt támadás bárhol Európában megtörténhetett volna.”

A bevándorlással kapcsolatos viták ismételt felszínre kerülése növelte a jobbközép pártok támogatottságát.

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a bevándorlásellenes Georgia Meloni vezette Olasz Testvérek 21 százalékon, míg a Matteo Salvini vezette Liga 20,6 százalékon áll. A két párt vezetői azt nyilatkozták, hogy a 2023-as választásokon Silvio Berlusconi pártjával, a Forza Italiával közösen állítanak listát.

Ha Olaszországban most lennének a választások, akkor a jobbközép koalíció többséget szerezne a parlamentben, és Giorgia Meloni lenne a jelölt a kormány megalakítására, mivel a jelen állás szerint az ő pártja kapná a legtöbb szavazatot. Meloni a bevándorlással kapcsolatban évek óta tengeri blokádot szorgalmaz a Földközi-tengeren, hogy megszűnjön az Olaszországra nehezedő hatalmas migrációs nyomás.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére