Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jobb jegyet kap Oxfordban az a hallgató, akit „traumatizált” Floyd halála

Horváth Tamás

2020.06.17. 16:20

Senkinek sem lenne jó, ha az amerikai „intézményesült rasszizmus” a mimózalelkű oxfordi tanulók vizsgaidőszakát is tönkretenné.

Enyhítő körülménynek számít az Oxfordi Egyetemen a vizsgák osztályzásakor, ha a hallgatót „traumatizálta” George Floyd halála – írja a Daily Mail.

Louis Richardson, a világhírű brit felsőoktatási intézmény alkancellárja azt követően hozta meg a szóban forgó döntést, hogy a hallgatók közül többen is azt állították, hogy az egyetem fekete tanulóinak teljesítményére negatív hatást gyakorolt Floyd sokkoló halála, ezért a valódi tudásuk alatti szinten teljesítettek a vizsgákon.

Mint ismert, a korábban rablásért, szexuális erőszakért és lopásért is elítélt George Floyd május 25-én halt bele egy eltúlzott rendőri intézkedésbe az egyesült államokbeli Minneapolisban. Mivel a rendőr fehér volt, az áldozat pedig fekete, a baloldali média és a különféle emberi jogi szervezetek pillanatok alatt rasszista indítékról kezdtek el beszélni. Floyd halála miatt tüntetések kezdődtek, melyek aztán fosztogatásokba és egyéb erőszakos megnyilvánulásokba csaptak át.

Richardson professzor a döntést indokló levelében úgy fogalmazott, Floyd halála az intézményesült rasszizmus manifesztációja, aki pedig úgy érzi, hogy az események negatívan befolyásolták a teljesítményét, tájékoztassa erről az egyetemet, és akkor külön elbírálás alá esik az osztályzás során.

Érdekes adalék, hogy az Európába is begyűröző „antirasszista” tüntetési hullám az Oxfordi Egyetemet sem kerülte el, az intézmény baloldali hallgatói azért demonstrálnak, hogy távolítsák el a campus területéről Cecil John Rhodes szobrát. Rhodes a XIX. században élt, megrögzött híve volt a gyarmatosításnak, a mai Zambiát és Zimbabwét magában foglaló hajdani országot, Rodéziát is ő hozta létre, melynek nevében a saját családneve köszön vissza.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére