Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Joe Biden is részt vesz az olaszországi G20-csúcstalálkozón

888.hu

2021.10.28. 07:40

November elseje kora délutánig visszaállították a határellenőrzést az olaszországi határbelépőknél a G20-as csoport állam- és kormányfőinek szombaton kezdődő találkozója miatt, amelyre többek között Joe Biden amerikai elnököt is várják, valamint tüntetőket Európa több országából – közölte a római belügyi tárca szerdán.

 

Az ellenőrzés szerda este tíz órától lépett életbe, és minden határbelépőre érvényes, közöttük a kikötőkre és a repülőterekre.

A schengeni övezetben érvényes mozgásszabadságot Olaszország november elseje délután egy óráig felfüggesztette.

A belügyminisztérium hangsúlyozta, hogy ez bevált gyakorlat a kiemelt biztonsági intézkedéseket megkövetelő események idején. Az ellenőrzés ideiglenes visszaállításáról Róma értesítette a schengeni tagállamok belügyminisztereit, valamint az Európai Bizottságot.

A világ tizenkilenc legnagyobb gazdaságát képviselő állam és az Európai Unió vezetőinek értekezletét szombaton és vasárnap tartják, ami a G20-as csoport soros olasz elnökségének utolsó találkozója lesz. Számos vendég már korábban megérkezik, közöttük Joe Biden amerikai elnök, akit pénteken Ferenc pápa fogad a Vatikánban. Rómába várják többek között Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság vezetőjét, Emmanuel Macron francia elnököt és Angela Merkel leköszönő német kancellárt.

A G20-csúcs három fő témája a nemzetközi járványhelyzet, a klímaváltozás és a gazdasági fenntarthatóság lesz.

A találkozó helyszínéül az olasz főváros EUR-nak nevezett negyedét választották, ahol az állam- és kormányfők a Massimiliano Fuksas építész által tervezett felhő alakú kongresszusi központban tanácskoznak. A kerületben tíz négyzetkilométeres területet zárnak le biztonsági gyűrűvel, de Róma belvárosában is rendkívüli korlátozásokat vezetnek be, például a Vatikánnál, a Forum Romanumnál és a Colosseumnál, valamint a központi bevásárlóutcákban, amelyeket a politikusok és feleségeik szintén fel akarnak keresni.

A belügyminisztérium bejelentése szerint

kiemelt biztonsági készültséget rendeltek el a hétvégére meghirdetett tüntetések miatt is.

Lamberto Giannini országos rendőrparancsnok közölte, hogy folyamatos megfigyelés alatt tartják az internetes közösségi oldalakat, ahol többek között az oltás- és védettségiigazolás-ellenes csoportok szervezkednek. Szombat délután több kormányellenes megmozdulás lesz, de a szakszervezetek és az éghajlatváltozás hatásai ellen tüntető fiatalok is utcára vonulnak. Titkosszolgálati jelentések arra figyelmeztettek, hogy

Európa különböző részeiből a szélsőséges Black Bloc tagjai is csatlakozni igyekeznek a demonstrációkhoz.

Pénteken jár le a trieszti kikötőben tiltakozóknak a Mario Draghi vezette római kormányhoz intézett ultimátuma is. Azt követelik, hogy a miniszterelnök vonja vissza az október 15-én bevezetett védettségi kötelezettséget. Ellenkező esetben általános sztrájkot és tömegtüntetést akarnak elindítani. A trieszti kikötőmunkások egy része és a hozzájuk csatlakozott csoportok október közepe óta demonstrálnak. Október 18-án a rendőrség feloszlatta a tömeget, amely csaknem azonnal újraszerveződött.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére