Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Joe Biden szerint sikeres volt a kormányzásának első éve

888.hu

2022.01.20. 07:20

Hivatalba lépése egyéves évfordulója alkalmából a Fehér Házban tartott szerdai sajtótájékoztatóján Joe Biden amerikai elnök védelmébe vette elnöksége eddigi mérlegét, megpróbálta kicsinyíteni elnöksége kudarcait.

 

„Tudom, hogy sok a zaklatottság és a fáradtság ebben az az országban” – ismerte el az elnök, de nem említette, hogy változtatna eddigi politikáján. Azt ígérte az amerikaiaknak, hogy ezután „gyakrabban találkozik” majd velük.

Biden „kihívásokkal”, de egyúttal „óriási haladással” teli esztendőről beszélt.

Gazdasági sikereket említett és a koronavírus elleni átoltottság növekvő arányát.

Arról nem szólt, hogy az elmúlt egy évben sokkal több koronavírus-fertőzést és a járványnak betudható halálesetet regisztráltak, mint az azt megelőző évben,

amikor elődjét, Donald Trump republikánus elnököt okolta a szerinte nem jó járványkezelésért.

Az elnök azt hangoztatta, hogy hivatalba lépése óta „rekordszámú új munkahelyet” teremtettek, és „rekordnagyságú gazdasági növekedést” értek el. Ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy

a drasztikus áremelkedések elleni küzdelemhez „hosszútávú erőfeszítésekre” lesz szükség.

Kudarcaiért a republikánusokat okolta, elismerve, hogy „nem látta előre” a Republikánus Párt ilyen mértékű ellenállását a kormányzat politikájával szemben. Azzal vádolta meg az ellenzékét, hogy pusztán politikai okokból próbálja akadályozni a törvényjavaslatait. A republikánusok, szerinte, mindössze abban érdekeltek, hogy legyűrjék elnökségét, nem pedig abban, hogy tegyenek valamit az amerikaiakért. A járvány utáni „hatékonyabb újjáépítést” ígérő, átfogó programjával kapcsolatban azt mondta, hogy ha nem is a teljes csomagot, de annak nagyobb részeit keresztül tudják vinni a törvényhozáson. Ígéretet tett, hogy az Egyesült Államok nem tér vissza a koronavírus-járvány miatti lezárásokhoz mondván, az új típusú koronavírus omikron variánsa „nem ok a pánikra”.

A legjobb napok még előttünk vannak és nem mögöttünk„

– jelentette ki.

Biden népszerűsége jelentősen megcsappant, legfrissebb közvélemény-kutatások szerint az amerikaiak alig 42 százaléka elégedett a munkájával, és hasonlóan alacsony a támogatottsága Kamala Harris alelnöknek is. A 79 éves elnök a beszédben közölte azt is:

ha 2024-ben valóban ismét indul az elnökjelöltségért, akkor ismét Harris lesz az alelnökjelöltje.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére