Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jogellenes lépésre készül hazánk ellen Brüsszel

Ányos Miklós

2020.01.15. 16:08

Ma délután a Magyarországgal szemben folytatott 7. cikkely szerinti eljárásról vitázik az Európai Parlament (EP), emiatt a Fidesz európai parlamenti képviselői nemrég sajtótájékoztatót tartottak Strasbourgban.

A Magyar Nemzet értesülései szerint Deutsch Tamás delegációvezető az eseményen arról beszélt, a mai parlamenti vita és a holnapi szavazás célja lényegében az, hogy a jogállamisági eljárásban érintett területeket az EP – jogellenes módon – kiterjessze. Deutsch szerint a magyar ellenzék és a bevándorláspárti európai baloldal a hazai akadémiai és művészeti témát akarja feldobni, a szokásos bírói függetlenséggel, illetve a hazai médiahelyzettel kapcsolatos kritikák mellett.

Magyarországon a jogállam nincs bajban. (…) A probléma az, hogy a Magyarországról érkező ellenzéki képviselők arra összpontosítják a politikai tevékenységüket, hogy ártsanak a hazájuknak.

Deutsch kitért arra is, hogy az Európai Néppárt parlamenti frakciója csak a vitát követően fogja tárgyalni a kérdést, így arról a végleges álláspontját csak a parlamenti határozatról szóló, holnapi szavazás előtt alakítja ki.

A délelőtti sajtótájékoztatón Győri Enikő részletesen is kifejtette a Fidesz jogi érveit. A Sargentini-jelentés után, a most készülő határozattal kapcsolatban is súlyos, jogi problémák állnak fenn. Az EP részt akar venni a már a Tanács előtt zajló eljárásban, illetve olyan témákra akarják kiterjeszteni a vizsgálódást, amelyek nem képezték tárgyát a Sargentini-jelentésnek.

Holnap egy olyan határozatot akarnak elfogadni a parlamentben, ami a testület működését lehetővé tevő szerződéssel ellentétes.

A Fidesz részéről Hidvéghi Balázs EP-képviselő is felszólalt, szerint ezek a kérdések a baloldal nyomására kerültek a parlament napirendjére.

A szocialisták cinikus és elképesztő húzása ez az önmagában is elképesztő eljárás.

A magyarországi ellenzék soraiban pedig többen továbbra is arra használják fel a képviselői mandátumukat, hogy Magyarországgal szemben áskálódjanak. Ehhez az európai bevándorláspárti baloldal körében akarnak szövetségeseket szerezni.

A teljes cikk itt olvasható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére