Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jól halad a német behódolás: egyre több az iszlám elõírásoknak megfelelõ húskészítmény

Vincze Viktor Attila

2018.07.20. 22:38

A német Evangélikus Hírügynökség beszámolója szerint Németország vezetõ hús-termelõ és húsfeldolgozó válallatai ma már jelentõs részben az iszlám vallási törvényeknek megfelelõ, úgynevezett halal termékeket állítanak elõ.

Az evangélikusok hírügynökségének cikke szerint régebben a német húsipari cégek legfeljebb az arab világba küldött exporttermékeket állítottak elő a muszlim vallási előírásoknak megfelelően. Ma viszont már a belföldi piacra termelik a német cégek a legtöbb "halal" hústerméket. 

A legnagyobb német baromfitenyésztő cég, a Wiesenhof például már csak és kizárólag a halal szabványnak megfelelő  termékeket gyárt Alsó-Szászországban. 

Ma már az összes Wiesenhof baromfivágóhíd teljesen mentes a sertéshússal vagy bármiféle alkohollal való érintkezéstől. Ugyanakkor természetesen minden vágóhídjuknak van halal tanúsítványa is.

A vágóhíd "tisztaságát" már az is sérti, ha korábban sertéseket is feldolgoztak az adott helyszínen, vagy ha a vágóhíd gépeit és eszközeit  bármilyen alkoholos tisztítószerrel kezelték esetleg. 

A halal szó arabul "megengedettet" jelent, ami azokra az ételekre vonatkozik, amelyeket a Korán tanításai szerint élő muszlimok a hitük szerint elfogyaszthatnak.   

A Németországi Halal Tanúsítvány megszerzéséhez szükséges iránymutatások szerint, csak akkor kaphat halal tanúsítványt egy hústermék, ha a nem sertés állat levágási folyamatát egy muzulmán alkalmazott  indítja el, miközben felidézi Allah nevét a Korán 6. szurájának 121. verséből.

A Wiesenhof cég a szokványos halal feltételek teljesítésén felül egyébként még a vágóhídjainak épületeit is úgy építette fel, hogy azok Mekka felé forduljanak.

De nem a Wiesenhof  az egyedüli húsipari óriáscég amely az sizlám előírásai szerint működik. Így például a jelentős részben nemzetközi piacokra is termelő "Vion Food" (Buchloe) cég, illetve a Rheda-Wiedenbrück, és a Tönnies is a muszlim élelmiszer-előírásoknak megfelelő - főként marha húsból készült - termékeket állít elő. 

Nem csoda a halaltermékek iránti kereslet, hiszen Németországban ma már legalább 5-6 millió iszlám vallású ember él a legkülönfélébb jogi státuszban. A német Szövetségi Menekültügyi és Migrációs Hivatal (BAMF)  legutolsó ilyen jellegű, 2008-as felmérése alapján a Németországban élő iszlám hívők 70 százaléka csak a Korán előírásainak megfelelően elkészített halal ételeket hajlandó fogyasztani.

Az iszlám előretörésével párhuzamosan ugyanakkor egyre jobban visszaszorul a kereszténység Németországban. Egy friss felmérés szerint már csak a németek 56 százaléka vallja magát valamelyik keresztény felekezethez tartozónak. Egy év alatt 660 ezerrel csökkent a németországi nagy keresztény egyházak tagjainak száma -  a németországi evangélikus egyház és a római katolikus német püspöki konferencia bejelentése szerint.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére