Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Juncker: hiba volt a kiszivárogtatás

888.hu

2017.05.09. 12:28

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke bánja, hogy a Theresa May brit miniszterelnökkel történt botrányos vacsorával kapcsolatban kiszivárogtak a részletek.
BONN, 12:28

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke bánja, hogy a Theresa May brit miniszterelnökkel történt botrányos vacsorával kapcsolatban kiszivárogtak a részletek.

Juncker komoly hibának nevezte a katasztrofális vacsora részleteinek kiszivárogtatását.

Az esetről itt írtunk részletesen.

Juncker egy bonni politikatudományi akadémián beszélt hétfő este, ahol beismerte: bánja, hogy a közte és Theresa May között történt bizalmas beszélgetés nyilvánosságra került, azt azonban hozzátette, hogy nem ő volt a szivárogtató – írta a Politico, amely helyi lapokat idézett.

A brit és a német sajtóban két személyt emlegettek, aki a kiszivárogtatás mögött állhat: magát Junckert és kabinetfőnökét, Martin Selmayrt.

A kiszivárogtatások szerint Juncker azt mondta, hogy szkeptikus a britek sikeres kilépését illetően, valamint az is elhangzott, hogy Juncker a találkozó után felhívta Merkelt, akinek azt mondta, hogy a brit kormány "álomvilágban él", legalábbis a kilépési tárgyalásokkal kapcsolatos elvárásaik ezt mutatják.

Juncker korábban sem bánt kesztyűs kézzel a britekkel. A Brexit-népszavazás után például azt találta mondani, hogy a britek takarodjanak minél hamarabb.

A brit kormány hivatalos álláspontja az, hogy a megbeszélés "konstruktív volt".

May azzal vádolta meg Brüsszelt, hogy a kiszivárogtatással a brit választásokat akarták befolyásolni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére