Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Juncker ismét megalázta Theresa Mayt

888.hu

2017.10.24. 12:58

Angela Merkel német kancellár kiakadt az Európai Bizottság vezetõjére, Jean-Claude Junckerre, mert az információkat szivárogtatott a Brexit-tárgyalásokról.
LONDON, 12:58

Angela Merkel német kancellár kiakadt az Európai Bizottság vezetőjére, Jean-Claude Junckerre, mert az információkat szivárogtatott a Brexit-tárgyalásokról.

Merkel főként azért aggódik, mert a kiszivárogtatások tovább ronthatják Nagy-Britannia és az EU közötti kétoldalú kapcsolatokat, valamint akár be is dönthetik Theresa May brit miniszterelnököt és kormányát.

Merkel rettentően dühös volt a szivárogtatások miatt. Ismeretes, hogy a kancellár elvesztette a türelmét a brit konzervatívokkal szemben, ám a legkevésbé sem szeretné, hogy Theresa Mayt leváltsák a Brexit-tárgyalások közepette – nyilatkozta egy német tisztségviselő a The Timesnak.

Merkel reakciói azután láttak napvilágot, hogy a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német lap nyomán a sajtó arról cikkezett: Theresa May "könyörgött" Junckernek, hogy segítsen a Brexit-alku megkötésében, még a múlt héten.

A Juncker által közreadott részletek szerint a brit miniszterelnök "idegesnek, lehangoltnak és elkeseredettnek" tűnt egy közös vacsora alkalmával.

A bizottsági elnök a BBC-nek próbálta cáfolni a német lap értesüléseit, mondván a brit miniszterelnök jó formában volt és a brit érdekekért harcolt.

Sajtóértesülések szerint Merkel két dolog miatt aggódik igazán: az egyik a Németországban megerősödött bevándorlásellenes AfD, a másik pedig a Brexit-tárgyalások összeomlása.

A tárgyalásokkal kapcsolatos ellentmondásos hírek napokkal azután láttak napvilágot, hogy May bejelentette a parlamentben, hogy a Brüsszellel való tárgyalások konstruktívak és a megállapodás elérhető távolságba került. Saját magáról beszélve elmondta, hogy "ambiciózus és pozitív" érzései vannak a jövőt illetően.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére