Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Juncker szerint nem mûködik a dublini rendszer

2015.10.28. 15:49

PÁRIZS, 15:30

Juncker szerint változtatni kell a dublini rendszeren.

A menekülteket illetően változtatni kell a dublini rendszeren, mert nem működik"

- jelentette ki Jean-Claude Juncker Párizsban, a francia gazdasági, szociális és környezetvédelmi tanács ülésén. Juncker biztosította a résztvevőket, hogy az Európai Bizottság előremutató javaslatokat fog tenni 2016 tavaszán.

Az európai migrációs politikát meghatározó dublini szabályok szerint a menekülteknek abban az országban kell menedékjogi kérelmüket benyújtaniuk, ahol először az Európai Unió területére léptek. A rendszer, amelyet egyre többen vitatnak, nehezen működik, mivel egyes tagállamok már nem képesek teljesen alkalmazni. Az ülésen Jean-Claude Juncker hangsúlyozta, hogy a migránsválság megoldása érekében Törökországgal kellene mielőbb megállapodásra jutni.

Az Európai Bizottság elnöke szerint hihetetlen, hogy az Európai Unión belül vannak olyan tagállamok, amelyek nem állnak egymással szóba, akiknek ugyanaz a gondjuk és nincs ahhoz energiájuk, hogy egymással megvitatva próbálják a problémát megoldani.

Sértegetésekből és támadásokból álló előadást láthattunk, amiről nem gondoltam, hogy előfordulhat Európában. Ez amiatt van, mert a kormányok és a társadalmak nem állnak szóba egymással."

- utalt ezzel az osztrák-szlovén-horvát ellentétekre.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére