Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Junckernek semmi sem elég, jöhet a kényszerkvóta-rendszer 2.0

888.hu

2016.07.13. 17:58

Új programmal egészülne ki a kényszerkvóta-rendszer. Ezután, az Európai Bizottság javaslata alapján a migránsoknak el sem kellene menniük az EU határáig, csupán bebocsájtást kellene kérniük annak területére. Az így bejutott migránsokat az EU szétosztaná a tagállamok között.
BRÜSSZEL, 17:58

Új programmal egészülne ki a kényszerkvóta-rendszer. Ezután, az Európai Bizottság javaslata alapján a migránsoknak el sem kellene menniük az EU határáig, csupán bebocsájtást kellene kérniük annak területére. Az így bejutott migránsokat az EU szétosztaná a tagállamok között.

Eredetileg a kvótarendszert a német kormány érdekei mentén hozták létre azért, hogy ne csak Németországnak kelljen befogadnia migránsokat. Annak ellenére, hogy Angela Merkel hirdette a meg "Willkommenskulturt", azaz "a jöjjön ide mindenki" politikáját, a kancellár asszony szavai nem maradtak visszhang nélkül: csak tavaly több mint egymillióan özönlöttek Európába.

Erre Merkel sem számított; így a migránsok európai szétosztása mellett kezdett el lobbizni, amelyre válaszul az Európai Bizottság meg is alkotta a programot, mely szerint minden EU-tagállamnak kvótákban meghatározott mértékű migránst kellene befogadnia.

Amikor ezt több állam is visszautasította – például Csehország és Magyarország – akkor válaszul Junckerék kilátásba helyezték a migránsbüntetést; ugyanis minden be nem fogadott migráns után 200 000 euró körüli összegű bírságot kellene befizetnie az adott tagállamnak.

Itt a Kényszerkvóta-rendszer 2.0

A terv következő fejezete szerint a migránsoknak el sem jönniük Európába:

Már egy EU-n kívüli országból is ide lehet hozatni a menekülteket, akiknek az elosztása szintén kvótákkal történne.

Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért felelős tagja a szerdai brüsszeli sajtótájékoztatóján az új tervezet kapcsán elmondta: szükség van a közös uniós áttelepítési keretprogramra, hiszen a nemzetközi védelemre szorulóknak is esélyt kell adni, hogy biztonságos módon tudjanak eljutni az Európai Unióba.

Az új szabályozás – Brüsszel szerint – elősegíti majd a Bizottság által június 7-én előterjesztett partnerségi program végrehajtását is, amelynek célja az unión kívüli főbb származási és tranzitországokkal folytatandó együttműködés.

A javaslat fontos lépést jelent azon törekvéseinkben, hogy megteremtsük a rászoruló személyek unióba történő belépésének és védelemhez jutásának legális lehetőségeit. Szerves részét képezi annak a célnak, hogy védelmet kínáljunk a rászorulóknak, csökkentsük az illegális migrációt, valamint védjük a migránsokat az őket kihasználó csempészhálózatoktól és az Európa felé történő veszélyes átkelésektől"

– fogalmazott Avramopulosz.

A biztos véleménye szerint a bizottsági javaslat olyan programról rendelkezik, amely biztosítani kívánja, hogy menekültstátuszra várók ne induljanak útnak szabálytalanul átlépve az európai belső határokat, veszélyeztetve a belső ellenőrzés nélküli schengeni övezet működését.

A magyar kormány álláspontja változatlan. Csak a magyarok dönthetik el, hogy kit fogadnak be, és hogy kivel élnek együtt. A kényszerbetelepítés elleni népszavazásra nagyobb szükség van, mint valaha. Ezért is fontos, hogy mindenki részt vegyen az október 2-i referendumon – mondta Dömötör Csaba a Miniszterelnökség államtitkára a brüsszeli javaslat kapcsán.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére