Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kamionosoktól rezelt be a liberálisok kedvenc miniszterelnöke

888.hu

2022.01.31. 13:10

A kanadai kormány január közepén életbe léptetett szabálya tizennégy napos karanténra kötelezi az Egyesül Államokból érkező oltatlan kamionosokat. A szabályozás az ország kamionsofőreinek körülbelül tizenöt százalékára vonatkozik.

 

A vakcinaszabályozás hatására a kanadai kamionosok fellázadtak és tüntetést szerveztek, melynek elsődleges célja, hogy nyomást gyakoroljanak a szövetségi kormányra és hogy elvetessék az ingázó sofőrök oltására vonatkozó intézkedéseket.

Ez egyszerűen ellenkezik mindennel, amit eddig demokratikusként ismertünk. Még soha nem szembesültünk ilyen korlátozásokkal”

nyilatkozta az egyik tüntető.

Kanadában egyébként igen magas az átoltottság, ez idáig a lakosság 80 százaléka szerzett teljes védettséget, 40 százalékuk pedig már a harmadik oltást is felvette.

Justin Trudeau miniszterelnök elítélte a megmozdulást, szerinte

egy elenyésző kisebbség tiltakozik,

a mozgalom mellett ugyanakkor kiállt Elon Musk és Jordan Peterson is.

Az önmagukat „szabadságmenetnek” vagy „szabadságkonvojnak” nevező résztvevők Kanada nyugati, keleti és déli határvidékek felől indultak meg napokkal ezelőtt a fővárosba, Ottawába.

A közösségi oldalakon megosztott felvételeken teherautók és kamionok végeláthatatlan sorokban kígyóztak az autópályákon. Az út szélén és a felüljárókon az emberek kanadai zászlókat lengettek és a kormányellenes táblákat emeltek a magasba. Időközben újabb demonstrálók csatlakoztak a konvojhoz, de már nemcsak a kötelező karantén visszavonását, hanem

a járványügyi korlátozások eltörlését és a kormány lemondását is követelték.

Nagyjából 50 ezer kamionból álló konvoj érte el a kanadai fővárost, s bár a megmozdulás hangos volt – non-stop dudaszó és tűzijáték-durranások hallatszottak – békésen zajlott. Ugyanakkor felkészültek a lehetséges ellentüntetésekre, ezért emelték a járőrök számát és felszólították a helyieket, hogy kerüljék a belvárost.

Justin Trudeau-t, valamint feleségét és gyermekeiket ottawai otthonukból egy titkos helyre költöztették át a fokozott biztonsági aggályok miatt”

számolt be kanadai közszolgálati CBC televíziócsatorna.

Vasárnap este a kamionosok blokádja miatt szinte megbénult a forgalom az amerikai-kanadai határszakászon, a Montanával határos Alberta államban. A hatóságok azt kérték a sofőröktől, hogy biztosítsák a mentőalakulatok áthaladását, aminek azok eleget is tettek.

Peter Sloly rendőrfőnök a CTV News hétfői tudósítása szerint azt mondta, bár bizonyos haladás van, illetve dolgoznak az ügyön, még nem sikerült megtisztítaniuk az utakat.

Az egyetlen dolog, amit biztosan kijelenthetünk, hogy a következő 24 órában továbbra is forgalomzavarral és demonstrációval kell szembenéznünk.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére