Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kanadában egy al-Kaidához köthető szervezet segítségével mecsetté alakítanának át egy templomot

Bokor Gábor

2019.05.20. 11:18

Egy al-Kaidához köthető szervezet adta a támogatást, hogy a templomból mecset legyen.

Kanadában az Abu Huraira Központ (AHC) nevű torontói iszlamista társaság azt tervezi, hogy egy templomot mecsetté alakít át. Az AHC-t egy „kuvaiti civil szervezet”, az Iszlám Örökség Társasága (RIHS) támogatja, mely ezer szálon kötődik a brutális közel-keleti terrorszervezethez, az al-Kaidához. Az AHC változatos és egyedi közösségnek tartja magát, rendszeresen ezrek járnak a prédikációikra a weboldaluk szerint. A szervezet széles körben működik Kanadában, több iskolát üzemeltetnek, ahol az odajárókkal a vallásuk részleteit akarják megismertetni.

A kép illusztráció | Fotó: AFP

A Jerusalem Post arról ír, hogy a terrorszervezethez köthető NGO segítségének köszönhetően az Abu Huraira Központ összesen 8,8 millió dollárért, átszámítva csaknem 2,5 milliárd forintért tudta megvásárolni a templomot, melyet egy gigantikus mecsetté alakítanak majd át. A Kharon Brief nevű tényfeltáró portál szerint az RIHS nagy szerepet vállalt abban, hogy összegyűjtse a kellő pénzt a telekre és az építkezésre. Az amerikai hatóságok 2008-ban derítették ki a szervezetről, hogy a kuvaiti munkaügyi minisztérium közvetett felügyelete alatt áll, illetve anyagilag támogatja az al-Kaida terrorszervezetet. Az Iszlám Örökség Társaság és az al-Kaida közötti kapcsolatot az ENSZ is elítélte.

Az Abu Huraira Központ évente egy „Korán-versenyt” is rendez, ahol a jelenlévők összemérhetik, melyikük ismeri jobban az iszlám vallás szent iratát. Az idei megmérettetésen az amerikai Waleed Idris al-Maneese sejk volt az egyik bíró; aki már régóta ismert az amerikai hatóságok előtt, ugyanis rendkívül szélsőséges nézeteket vall, többször arra biztatta a híveit, hogy zsidókra támadjanak. Érdekesség, hogy az Abu Huraira Központ legalább hét korábbi tagja hagyta el Kanadát azért, hogy Szomáliában csatlakozzon az Iszlám Államhoz hű terrorszervezethez, az al-Shabaabhoz.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére