Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kapaszkodj meg: ezért nem volt még Olaszországban terrortámadás

Bokor Gábor

2017.09.24. 20:40

Vincenzo Macri volt olasz maffiaellenes államügyész a Corriere della Serának adott exkluzív interjút.
RÓMA, 20:40

Vincenzo Macri volt olasz maffiaellenes államügyész a Corriere della Serának adott exkluzív interjút.

Macri a vasárnap közölt interjújában kifejtette, hogy Olaszországban eddig azért nem voltak — a nyugat-európai országok nagy részét sújtó — terrortámadások, mert az embercsempész-szervezeteknek az az érdeke, hogy Itáliában nyugodt maradjon a helyzet. A volt ügyész az olaszországi partokra érkező migrációval indokolta azt, hogy Franciaországgal, Németországgal, Spanyolországgal vagy Nagy Britanniával ellentétben az iszlamista terroristák eddig nem követtek el merényletet Olaszországban. 

Az embercsempész-szervezetek elemi érdeke, hogy nyugodt legyen a helyzet Olaszországban. Az észak-afrikai és az olaszországi szervezett bűnözés közötti együttműködés is viszonylagos nyugalmat biztosít Olaszországnak a terrorista támadásokkal szemben"

– mondta Macri.

A szakártő kifejtette, hogy az olaszországi bűnszervezetek mindig is jelen voltak Észak-Afrikában, és a migráció milliós bevételén osztoznak az afrikai társszervezetekkel. A maffia a migránstáborokkal hatalmas összegekre tehet szert, hiszen az ezek működtetésére szánt olasz állami, valamint EU-s forrásokat is lenyúlják.

Az ügyészségek több szálon nyomoznak azzal kapcsolatban, hogyan is szivárogtak be a szicíliai és a calabriai maffia klánjai az állami migránstáborok üzemeltetésébe. A jelentések szerint fiktív egyesületeken és vállalkozásokon keresztül megpályázták és elnyerték több dél-olaszországi tábor fenntartási feladatait, mint például a menzaszolgáltatás, mosás vagy takarítás.

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, tavasszal az olasz hatóságok elfogták a calabriai maffia 68 tagját, miután kiderült, hogy a bűnszervezet tartotta kézben Európa egyik legnagyobb migránstáborát, a calabriai Isola Capo Rizzutóban.

Szakértők szerint annak ellenére, hogy az ISIS már többször megfenyegette Olaszországot, mégsem hajtottak végre terrortámadást, mert az olasz csizma "folyosóként" szolgál az Európába való bejutáshoz és a meneküléshez is. A közelmúltban történt európai terrortámadások elkövetői közül is sokan Olaszországon keresztül jutottak be az öreg kontinensre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére