Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsonykor a Vatikánban akart robbantani egy dzsihadista migráns

Forisek Ádám

2018.12.18. 18:00

A Szent Péter-bazilika mellett egyéb keresztény templomok is szerepeltek a szomáliai migráns célpontjai között. Azt tervezte, hogy karácsonykor viszi véghez a robbantásokat.

A Szent Péter-bazilika mellett egyéb keresztény templomok is szerepeltek a szomáliai migráns célpontjai között. Azt tervezte, hogy karácsonykor viszi véghez a robbantásokat.

Az olasz terrorelhárítók a nemzetközi rendvédelmi hatóságokkal együttműködve múlt hét csütörtökön őrizetbe vették a húszéves Mohsin Ibrahim Omart Dél-Olaszországban – írja a helyi sajtó.

Omar közvetlen kapcsolatban volt egy aktív dzsihadista sejttel, feladata az volt, hogy karácsony közeledtével számos keresztény templomot felrobbantson Olaszországban. A legnagyobb célpontja a Szent Péter-bazilika volt.

Elmondása szerint karácsony napján, vagy közvetlenül utána akarta véghez vinni az akciót, hiszen ebben az időszakban rengeteg ember gyűlik össze a Vatikánban, és ami ennél is fontosabb, a pápa is ott tartózkodik. Omar telefonja tele volt a Vatikánt ábrázoló képekkel.

Omart az olasz terrorelhárítók régóta megfigyelték, és mivel a migráns fenyegetést jelentett, lekapcsolták.

A szomáliai migráns egyébként elismerően szólt a december 11-i strasbourgi terrortámadásról is, amely öt halálos áldozatot követelt:

Aki keresztényeket gyilkol, az Allah ellenségeit gyilkolja, és bárhonnan is érkezik, testvérünknek számít"

– mondta a migráns.

Omar valószínűleg Kenyában radikalizálódott, majd Szomáliában és Líbiában is harcolt az Iszlám Állam katonájaként, mielőtt Európába érkezett. 2016-ban érkezett Olaszországba, majd rövidesen megkapta tartózkodási engedélyét, amelyet "humanitárius okokból" állítottak ki a nevére.

A rendőrségi vallatás során Omar magára nem terroristaként hivatkozott, pusztán azt mondta:

ha Allah ezt akarja, és ez segíti az ügyünket, akkor cselekedni és gyilkolni kell."

Az olasz biztonsági erők karácsony közeledtével továbbra is fokozott készültségben maradnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére