Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Katona reform: fiúk és lányok egy laktanyában

Sümeghi Lóránt

2016.08.26. 16:28

Nemcsak a sorkötelezettséget állítják vissza Norvégiában a lányok számára, hanem úgynevezett "uniszex" laktanyákat is bevezetnek a nemek közötti egyenlõség növelésének érdekében.
OSLO, 16:28

Nemcsak a sorkötelezettséget állítják vissza Norvégiában a lányok számára, hanem úgynevezett "uniszex" laktanyákat is bevezetnek a nemek közötti egyenlőség növelésének érdekében. 

Pár nappal azután, hogy hivatalossá vált: Norvégia 200 méter hosszú, 3,5 méter magas drótkerítést emel az Oroszországgal közös sarkvidéki határán annak érdekében, hogy megfékezze a migránsáradatot, a norvégok bejelentették:

visszavezetik a nők számára is a sorkötelezettséget."

Mi több, az újonnan besorozott lányokat már egy úgynevezett "uniszex" laktanyába helyezik el, amely olyan háló, étkező és pihenő helyiségeket kínál, ahol teljes a nemek közti egyenlőség. Ennek értelmében együtt alszanak, esznek és pihennek majd az eltérő nemű katonák.

Az állam indoklása szerint az új koncepciót több tanulmány is alátámasztja, miszerint ilyen esetekben megnő az empátia és a testvériesség érzete, továbbá — különösen a férfi katonák körében — elkopik az eltérő nemek iránt érzett kíváncsiság is egy idő után. Ennek fényében pedig egy sokkal nagyobb létszám áll majd a parancsnokok számára elérhetővé, ahonnan már kigyomlálták az egyenlőtlenség érzetét is.

Norvégiában egyébként nagy múltra tekint vissza a nők politikai helyzetbe hozása, az elmúlt öt honvédelmi miniszterből ugyanis négy a gyengébbik nemből lépett elő.

(The Star)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére