Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Keményen odaszólt a szlovén kormányfő Tusknak, aki a magyar helyzet miatt hisztizett

888.hu

2020.04.02. 16:00

A Twitteren reagált Janez Jansa jobboldali szlovén kormányfő Donald Tusk üzenetére, amelyben az Európai Néppárt (EPP) elnöke politikailag veszélyesnek és erkölcsileg elfogadhatatlannak nevezte, ha valaki az új koronavírus-járványt arra használja, hogy folyamatos rendkívüli állapotot vezessen be országában.
„Kedves Donald Tusk! Kérjük, küldjön nekünk és a tőlünk délre fekvő országoknak védőfelszerelést és lélegeztetőgépekre is nagy szükség lenne. Köszönjük!”

– írta a szlovén politikus a közösségi oldalon.

DEAR @DONALDTUSKEPP, PLEASE SEND US AND COUNTRIES SOUTH OF US SOME PERSONAL PROTECTIVE EQUIPMENT. VENTILATORS ARE ALSO VERY NEEDED AND WELCOME. THANK YOU. HTTPS://T.CO/TTPTYDLYE1

— JANEZ JANŠA (@JJANSASDS) APRIL 1, 2020

Janez Jansa, szlovén kormányfő | Fotó: DW

Tuskot Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteki levele dühíthette fel, amelyben arra sürgeti az Európai Néppárt tagpártjainak vezetőit, hogy a pártcsalád a válságidőben valóban a vírus jelentette veszélyre összpontosítson. A március 27-i keltezésű dokumentum létéről a Financial Times számolt be német kormányzati forrásokra hivatkozva, ugyanis Annegret Kramp-Karrenbauer CDU-elnök is megkapta a levelet.

Ezekben a nehéz időkben a szokásosnál is nagyobb jelentőséggel bír, hogy egységesek maradjunk és támogassuk a másikat – írja a miniszterelnök, majd hozzáteszi: aggasztó, hogy Donald Tusk, az Európai Néppárt lengyel elnöke belpolitikai játszmákra használja a pártcsaládot.

Mint a Magyar Nemzet beszámolt róla, az elnöknek még békeidőben sem szabadna a személyes belpolitikai érdekeit szem előtt tartania, nemhogy egy válsághelyzetben – írja Orbán Viktor, azt is hangoztatva: Tusk a liberális és baloldali retorikának is aláveti magát, amikor megalapozatlan vádakkal illeti a tagpártok demokráciához való viszonyát. Miután Európa leküzdi a világjárványt, alkalmunk nyílik rá, hogy levonjuk a következtetéseket és értékeljük a különböző megoldásokat – érvel a kormányfő a levélben. Azt is a néppártiak figyelmébe ajánlja: „Ez nem játék. Minden tagállamban a polgárok élete forog kockán.”

Donald Tusk – feltehetőleg már a levél következményeként – ismét a Fidesz Néppártból való kizárásával fenyegetett.

Továbbra sincs meg a többsége egy ilyen döntéshez – mondta a Magyar Nemzetnek a Néppárt egyik neve elhallgatását kérő olasz illetékese, aki szintén azzal érvelt: Tusk a világjárvány közepette meglehetősen kockázatos politikai játékba kezdett. Nem mindenki veszi jó néven, hogy épp most mutogat a magyarokat benntartani akaró pártokra. Van más dolgunk is – mondta forrásuk, épp saját bajban lévő országára, Olaszországra utalva.

Orbán Viktor levelének hiteles másolata.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére