Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Keresztre feszítések és lefejezések: 134 kivégzésnél tart Szaúd-Arábia

Sümeghi Lóránt

2019.09.16. 15:28

Csak idén 134 embert végeztek ki a szaúdi királyságban, köztük hat olyan elítéltet, akit – a nemzetközi joggal ellentétesen – még kiskorúként ítéltek halálra.

Az ENSZ jelentése szerint csak idén 134 embert végeztek ki a Szaúd-Arábiában, többek között keresztre feszítések, akasztások vagy lefejezések formájában. A középkori módszereket alkalmazó országban továbbá hat olyan embert is kivégeztek, akiket a nemzetközi joggal ellentétesen még kiskorúként ítéltek halálra. Szaúd-Arábiában tavaly összesen 149 embert végeztek ki, s további 46 elítéltet tartottak siralomházakban. Az ENSZ szerint az idei számok már az ő haláleseteiket is tartalmazzák.

Példát akarnak statuálni

A szaúdi királyságban gyakran köztereken történnek meg a kivégzések annak érdekében, hogy példát statuáljanak a hétköznapi embereknek. Ennek keretében van, hogy a bámészkodók számára napokig kinn hagyják a keresztre feszített, csonkolt testeket.

Ha valakinek minderről az Iszlám Állam gyakorlata jutna eszébe, nem jár messze az igazságtól. Ugyanis Szaúd-Arábia ugyanarra a jogi megközelítésre és ultrakonzervatív vallási ideológiára – a vahhabizmusra – alapozza államát és igazságszolgáltatását, mint az évekig terjeszkedő, azóta már összeomlófélben lévő terrorszervezet, az Iszlám Állam. Ráadásul Ibn-Szaúd – az első szaúdi állam alapítója – az ISIS alapítóihoz hasonlóan nagy tisztelője volt Mohamed ibn Abdul-Wahhabnak, a vahhabizmus alapítójának.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére