Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kern már megbékélt az ellenzéki szereppel

Pörge Béla

2017.10.24. 13:28

Christian Kern, leköszönõ osztrák kancellár kijelentette, hogy ellenzéki szerepbe vonul, ezzel ismét közelebb került Ausztria az ÖVP-FPÖ koalícióhoz.
BÉCS, 13:28

Christian Kern, leköszönő osztrák kancellár kijelentette, hogy ellenzéki szerepbe vonul, ezzel ismét közelebb került Ausztria az ÖVP-FPÖ koalícióhoz.

Az utóbbi napok tárgyalásai alapján egyre nagyobb a valószínűsége, hogy Sebastian Kurz az FPÖ-vel közösen alakít majd kormányt Ausztriában. Bár Kurz a hétfői, Van der Bellennel folytatott beszélgetés után még nem mondott konkrétumokat, a jelzések egyértelműnek tűnnek.

Kurz kedden az FPÖ-vel folytatja a tárgyalásokat, miközben Kern arról beszélt, hogy az SPÖ az ellenzék vezetője lesz a következő ciklusban — írja az OE24. Ezekkel együtt azt is egyértelművé tette az ÖVP vezetője, a kisebbségi kormányzás csak akkor jöhet szóba, ha egyáltalán nem tudnak megállapodni senkivel.

Így a legvalószínűbb az előre is várt ÖVP-FPÖ kormány, bár azt is hozzá kell tenni, hogy az SPÖ az ellenzéki szerepre való készülés mellett nyitva hagyja az ajtót az ÖVP és az FPÖ előtt is, ahogyan tegnap Josef Muchitsch fogalmazott.

Kern hétfőn arról is beszélt, hogy az SPÖ szívesen tárgyalt volna az FPÖ-vel, akik viszont elutasítóak voltak velük.

Strache egyértelműen a fekete-kék (ÖVP-FPÖ – a szerk.) koalíció mellett van."

Sebastian Kurz célja, hogy karácsony előtt felálljon az új osztrák kormány.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére