Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kétségbeejtõ szintû az antiszemitizmus a briteknél

Forisek Ádám

2017.07.16. 09:58

Míg idehaza Soros György kritizálása miatt erõltetik az antiszemita-kártyát a toleranciabajnokok, addig az Egyesült Királyságban egekig szökött a konkrét antiszemita jellegû bûncselekmények száma.
LONDON, 9:58

Míg idehaza Soros György kritizálása miatt erőltetik az antiszemita-kártyát a toleranciabajnokok, addig az Egyesült Királyságban egekig szökött a konkrét antiszemita jellegű bűncselekmények száma.

A Mozgalom az Antiszemitizmus Ellen (CAA) nevezetű önkéntes szervezet kimutatásai sötét képet festenek a brit zsidóság helyzetéről. A jelentésükből kiderül, hogy 2016-ban 1078 zsidók elleni támadás történt az országban. 2015-ben ez a szám 938, egy évvel korábban pedig 746 volt. Ez 44 százalékos emelkedést jelent.

Ennél is elszomorítóbb azonban az a tény, hogy a rendőrség mindössze 89 esetben kezdeményezett eljárást annak ellenére, hogy korábban vehemensen ígérgették a zsidóság védelmét.

A bíróságig pedig mindössze 15 antiszemita támadás ügye jutott el 2016-ban.

A szervezet szerint 2017-ben sem javul a helyzet, és idéz például egy Manchesterben történt támadást, amikor is egy kóser éttermet gyújtottak fel.

A CAA ezért most kampányba fogott, aminek célja, hogy a rendőrség helyén kezelje a zsidókat ért támadásokat, ezen felül speciális képzést is előírnának a rendőröknek, melyek az antiszemita gyűlölet-bűncselekményekre fókuszálnának.

2016 volt a legszörnyűbb év a brit zsidóság számára. A hatóságok mindössze 15 esetet vittek bíróságra, nem védelmezik rendesen a zsidókat. Kudarcot vallottak. Pedig a megoldás egyszerű, de csak ígérgetnek, ahelyett, hogy tennének is valamit"

– mondta Gideon Falter, a CAA elnöke.

Az elnök szerint ha az Egyesült Királyság nem lép semmit a kérdésben, azzal azt érik el, hogy a zsidóság kénytelen lesz elmenekülni a szigetországból. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére