Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kétszáznál is több migráns rohamozta meg a spanyol-marokkói határt

Pörge Béla

2016.11.01. 17:28

Hétfõn nagyjából 220 afrikai támadt a rendõrökre Észak-Afrikában, Ceuta spanyol enklávéjánál, hogy átjuthassanak a kerítésen, és az EU területére léphessenek.
CEUTA, 17:28

Hétfőn nagyjából 220 afrikai támadt a rendőrökre Észak-Afrikában, Ceuta spanyol enklávéjánál, hogy átjuthassanak a kerítésen, és az EU területére léphessenek.

A beszámolók szerint nagyjából 220 afrikai indult meg a marokkói-spanyol határon, hogy erőszakkal átlépjék a határt. Az összecsapásokban 32 migráns és 3 rendőr sérült meg, őket kórházba kellett szállítani.

Voltak olyanok, akik összeestek a kimerültségtől, miután átjutottak a spanyol területre. Sokan akkor sérültek meg, amikor a tömeg nekinyomta őket a kerítésnek. Azoknak a migránsoknak, akik átjutottak, még nem határozták meg a státuszát a spanyol hatóságok. De több migránst is keresnek még, akik eltűntek, miután átlépték a határt.

Spanyolországnak két enklávéja van Marokkóban, Ceuta és Melilla. Mindkét hely népszerű az illegális határátlépők körében, sokan ezeken a helyeken próbálnak az EU-ba jutni, bármilyenek is legyenek a körülmények.

Az utóbbi években jelentősen megerősítették ezeknek a határoknak az őrizetét, mindkét enklávét kerítés védi Marokkótól. Korábban olyan is előfordult Ceutánál, hogy a migránsok a kerítésen ragadtak, és nem mertek leugrani.

(Reuters)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére