Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiállt Magyarország mellett az észt külügyminiszter

888.hu - MTI

2020.12.27. 20:20

Szoros az együttműködés Magyarország és Észtország között az európai jövőt alapvetően meghatározó kérdésekben, többi között az illegális migráció elleni küzdelemben – közölte a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a közösségi oldalán.

Szijjártó Péter bejegyzésében azt írta: Urmas Reinsalu, Észtország külügyminisztere sem tartozik „a nemzetközi liberális mainstream kedvencei közé”. Hogyan is tartozhatna – tette hozzá –, hiszen mindig egyenesen, őszintén és világosan beszél, „nem fél felvállalni véleményét, a patrióta álláspontját, és bátran kiáll nemzete érdekei mellett”.

Hozzátette: Urmas Reinsalu vasárnapi nyilatkozata alapján sem kap majd dicséretet a liberális körökből, ugyanis kollégája az észt rádióban azt mondta, hogy a vétó nem az EU túszul ejtése, hanem a tagországok szerződésben garantált joga.

Az észt politikus arról is beszélt: azzal az elképzeléssel, amely már Jean-Claude Juncker bizottsági elnöksége idején megfogalmazódott, miszerint az uniós forrásokat összekötnék a migrációval, nemcsak Magyarország, hanem ő maga sem értett és jelenleg sem ért egyet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére