Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiderült, hogy ki támadta meg a francia képviselõnõt

888.hu

2017.06.18. 17:28

Mint már korábban beszámoltunk róla, Nicolas Sarkozy volt francia elnök egykori környezetvédelmi miniszterét, Nathalie Kosciusko-Morizetet úgy meglökte egy férfi, hogy az esés következtében elájult. Az eszméletlenül a földön fekvõ Kosciusko-Morizet képe bejárta a sajtót. Most kiderült, hogy ki a tettes.
CHAMPIGNOLLES, 17:28

Mint már korábban beszámoltunk róla, Nicolas Sarkozy volt francia elnök egykori környezetvédelmi miniszterét, Nathalie Kosciusko-Morizetet úgy meglökte egy férfi, hogy az esés következtében elájult. Az eszméletlenül a földön fekvő Kosciusko-Morizet képe bejárta a sajtót. Most kiderült, hogy ki a tettes.

Sarkozy Republikánus Pártjának jelöltje épp egy apró településen, Champignolles-ben kampányolt, amikor megtámadták. A csütörtöki incidens után a település polgármesterét tartóztatták le a rendőrök.

Kosciusko-Morizet kampányolás közben összeszólalkozott egy férfivel, akit a hatóságok később a település elöljárójaként azonosítottak.

Vincent Debraize polgármestert vasárnap reggel tartóztatták le Párizsban "közügyekben eljáró személy elleni szándékos erőszak" miatt – adta hírül az AFP.

A polgármester nem akart elrejtőzni az igazságszolgáltatás elől, vasárnap bejelentette kollégáinak, hogy Párizsba megy és feladja magát a rendőrségen. A rendőrség ugyanis bekérette a férfit, mivel a biztonsági kamerák felvételei és a szemtanúk vallomásai alapján azonosították.

A szemtanúk szerint Debraize odalépett a nőhöz, aki a településen saját szórólapjait osztogatta a járókelőknek csütörtökön. A polgármester Kosciusko-Morizet arcába kiabált, a tanúk szerint "Ostoba bobo"-nak titulálta a nőt (a "bobo" a "bourgeois-bohème", azaz a burzsoá és a bohém kifejezések rövidítése), majd arcon ütötte.

Kosciusko-Morizet az ütés következtében elesett és elvesztette az eszméletét. A helyszínre érkező szakemberek próbálták keltegetni. Mindenesetre nem szenvedett súlyos sérüléseket, másnap már hazaengedték a kórházból.

Debraize az eset után önként feladta magát, és ártatlannak vallotta magát a rendőrségen.

A rendőrség nem adott ki információt a polgármester indítékairól. A Le Parisien francia lap szerint a polgármester az elnökválasztáson Henri Guainót, egy kevésbé ismert jelöltet támogatta, aki korábban Nicolas Sarkozy tanácsadója volt. Guaino a polgármester körzetében Kosciusko-Morizet ellenében indult a nemzetgyűlési választáson, ám nem kapott elég szavazatot ahhoz, hogy tovább jusson a június 18-i, vasárnapi második fordulóba. Azonban Kosciusko-Morizet hiába jutott be a második fordulóba, minden valószínűség szerint ki fog kapni Macron mozgalmának jelöltjétől, Gilles Le Gendre-től.

Kosciusko-Morizet az első forduló után egy vitában a macronista "Gilles Le Gendre hasznos idiótájának" nevezte Guainót, többek között ezért is vetemedhetett erőszakra a polgármester. Guiano azonban elhatárolódott a kisváros polgármesterétől.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére