Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiderült, melyik európai ország támogatja az atomháborúval fenyegetõzõ Észak-Koreát

Nagy Gábor

2017.04.18. 13:28

Úgy tûnik, Nagy-Britannia milliókkal támogatja a kommunista rezsimet "külföldi segély" címén. A The Telegraph címû brit lap szerint az apanázs összege - csak az elmúlt hat évben - elérheti a négymillió fontot.
LONDON, 13:28

Úgy tűnik, Nagy-Britannia milliókkal támogatja a kommunista rezsimet "külföldi segély" címén. A The Telegraph című brit lap szerint az apanázs összege – csak az elmúlt hat évben – elérheti a négymillió fontot.

Hétfőn már írtunk róla, hogy Malajzia azért indított vizsgálatot, mert egyes országok dollármilliókat utaltak Észak-Koreába, és erős a gyanú, hogy a pénzösszegek jelentős része Malajzián keresztül áramlott a kommunista országba. Egy nappal később a brit sajtó pedig már arról cikkezik, hogy Nagy-Britanniából is érkezett támogatás Észak-Koreába, "külföldi segély" címén.

Ez a négymillió fontos apanázs igencsak sok problémát vet fel – főleg a jelenlegi, kiélezett geopolitikai helyzetben –, hiszen Észak-Korea ellen nemzetközi szankciók vannak érvényben.

Észak-Korea az elmúlt időszakban az eddigieknél is jobban elszigetelte magát azzal, hogy újabb nukleáris kísérleteket végez – mégpedig úgy, hogy arra nemzetközi felhatalmazást nem kapott. Emiatt a kommunista rezsim körül annyira elfogyott a levegő, hogy az amerikai elnök már hadihajórajt is küldött a Koreai-félsziget közelébe. Az amerikai döntés miatt pedig a héten arról szóltak a nemzetközi hírek, hogy vajon Trump fog-e megelőző csapást mérni Észak-Koreára, vagy sem, illetve mit szólna egy ilyen lépéshez Kína, Japán és Oroszország.

A brit sajtóban először a Daily Mail közölt cikket arról, mennyi támogatás érkezett a Észak-Koreába. Mint kiderült, csak 2015-ben 740 ezer fontot utaltak Nagy-Britanniából különböző észak-koreai projektek finanszírozására a szankciók ellenére, ráadásul a külügyi tárca elkötelezte magát a további folyósítások mellett. Két évvel korábban, 2013-ban pedig több mint egymillió font landolt "támogatás" címén a kommunista országban.

A külügyminisztérium szóvivője a brit lapnak úgy nyilatkozott, ezek az apanázsok nem közvetlenül kommunista rezsimhez érkeztek, és a pénzek jelentős része csak a két ország közötti "kapcsolatok javítására" használható fel.

A korábbi védelmi miniszter pedig így kommentálta a keddi sajtóértesüléseket:

mi a fenének adunk egy olyan országnak segélyt, amely az egész világot rettegésben tarja ballisztikus kísérleteivel, és atomháborúval fenyegeti az Egyesült Államokat?"

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére