Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kifütyülték a bevándorláspárti spanyol miniszterelnököt egy katonai parádén

Bokor Gábor

2018.10.15. 12:15

Hangosan zengett a "takarodj, takarodj", majd azt vágták a kormányfõ fejéhez, hogy tartsanak végre választást, ott gyõzzön.

Éles kontraszt rajzolódott ki pénteken Madridban a nemzeti ünnepen tartott katonai parádén. Míg a közönség éljenzett, mikor meglátták VI. Fülöp királyt és kedves feleségét, Letízia királynőt, addig szinte kivétel nélkül mindenki fütyült, mikor Pedro Sánchez miniszterelnök jelent meg. Minden évben óriási katonai parádéval ünneplik az október 12-i nemzeti ünnepet Spanyolországban. Ezen a napon arra emlékeznek, hogy 1492-ben Kolumbusz Kristóf partot ért az "új világban", ez Spanyolország napja. A felvonulásokon rendszerint megjelennek a mindenkori spanyol politikai élet vezetői, valamint a királyi család. 

A parádé mintegy két kilométeres útvonalát kordonokkal zárták le, amely mögött több mint ezer fős, spanyol zászlókat lengető tömeg gyűlt össze (a rossz idő ellenére is). 

Bár már négy hónapja átvette a hatalmat a munkáspárti Sánchez, megszerettetnie magát nem sikerült a néppel. A mediterrán ország lakosai előrehozott választásokat követelnek, ugyanis fel vannak háborodva azon, hogy a Sánchez-kormányt nem ők választották meg. Emlékezetes, hogy a nyár elején a madridi törvényhozás megvonta a bizalmat a korrupciós botrányba keveredő Mariano Rajoy néppárti miniszterelnöktől és a baloldali PSOE-t bízta meg kormányalakítással. Ezek után Pedro Sánchez lett az ország miniszterelnöke, aki több szempontból is rendhagyóan indított.

Először a királynak tett esküjekor a beiktatási ünnepségéről hiányoztak a vallási jelképek, a Biblia és a feszület. Továbbá a baloldali kormányfő megpróbált a legnagyobb titokban találkozni Soros Györggyel, azonban több részlet is kiderült. A felek elsősorban a migrációról tárgyaltak, és a megbeszélés után nem sokkal Madrid bejelentette, beengedik a fekete-afrikai bevándorlókat.

A nyitott határok híve vagyok, ezért utat engedünk az Aquarius nevű hajónak"

– jelentette be Brüsszel nagy elégedettségére Sánchez. Mint ismert, ez a Soros-hajó volt az, mely a Földközi-tengeren portyázva szedte fel fedélzetére a fekete-afrikai bevándorlókat.

Ebből egyre inkább elege van a spanyoloknak, ennek az egyik egyértelmű jele volt az, hogy mikor Pedro Sánchez a pódiumon állt, szinte csak a füttyszót lehetett hallani. Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy nem lesznek előrehozott választások, 2020 végéig hatalmon marad a sorosista, baloldali politikus. 

Érdekesség, hogy a PSOE korábbi miniszterelnöke, a 2004 és 2011 között hatalmon lévő José Luis Rodríguez Zapaterót is rendszeresen kifütyülték a katonai parádékon. Idén négyezer katona vonult fel Madridban, ezenkívül 88 vadászgépet és 152 katonai járművet is felvonultattak. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére