Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kifütyülték az osztrák kancellárt saját pártjának gyûlésén

888.hu

2016.05.01. 19:28

Kifütyülték és lemondásra buzdították az elnökválasztás elsõ fordulójában elszenvedett kínos vereség miatt Werner Faymann osztrák kancellárt pártja, az Osztrák Szociáldemokrata Párt május 1-jei bécsi gyûlésén.
BÉCS, 19:28

Kifütyülték és lemondásra buzdították az elnökválasztás első fordulójában elszenvedett kínos vereség miatt Werner Faymann osztrák kancellárt pártja, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) május 1-jei bécsi gyűlésén.

Törvényekre és a rendet biztosító eszközökre van szükségünk"

– bizonygatta a kancellár a városháza előtt összegyűlt mintegy 80 ezer embernek a kormány egyre keményebb bevándorlási politikáját igazolva.

Faymann bírálói a gyűlés során "Mondj le!" és "Pártgyűlést azonnal!" táblákat tartottak a magasba. Az SPÖ-n belül sok kritikus előrehozott pártgyűlésen váltaná le a magas rangú, ám nekik nem tetsző tisztségviselőket. A tömeg kifütyülte és lehurrogta a pódiumon megjelenő kancellárt, és erős nemtetszésének akkor is hangot adott, mikor megemlítették a nevét.

Az embernek bírnia kell a kritikát, és komolyan is kell vennie, de a politikai irányvonalunk helyes."

– hangsúlyozta a kancellár egy vasárnapi interjújában, ahol hozzátette, hogy esze ágában sincs lemondani.

A szociáldemokrata-kereszténydemokrata szövetség előző vasárnap megalázó vereséget szenvedett az elnökválasztások első fordulójában, amelyet a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpártot (FPÖ) vezető Norbert Hofer nyert meg 35 százalékkal. Második helyen a függetlenként induló, ám a zöldek támogatását élvező Alexander van der Bellen ért célba több mint 21 százalékkal. A május 22-én esedékes második fordulóban ők ketten küzdenek meg az elnöki tisztségért. Jelenleg az FPÖ Ausztria legerősebb politikai tömörülése. Támogatottsága a közvélemény-kutatások szerint stabilan 30 százalék fölött van.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére