Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kína akár Amerikával is megharcolna Tajvanért

888.hu

2022.06.13. 21:00

A kínai védelmi miniszter, Wei Fenghe tábornok vasárnap a szingapúri Shangri-La Párbeszédben, egy globális biztonsági konferencián tett megjegyzései során úgy tűnt, hogy háborúval fenyegetőzik Amerikával szemben, és kijelentette, hogy a kommunista párt „a végsőkig harcolna” Tajvan annektálásáért.

 

Tajvan egy szuverén demokratikus szigetország Kína partjainál. Bár Tajvant történelme során soha nem kormányozta Pekingben székhellyel rendelkező államalakulat, és nincsenek kézzelfogható kormányzati kapcsolatai a kommunista Kínával, a párt évtizedek óta ragaszkodik ahhoz, hogy Tajvan Kína „tartománya”, és arra kényszeríti a Kínával diplomáciai kapcsolatokat ápoló országokat, hogy ne ismerjék el Tajvant államként – írta meg a Breitbart.

Amerika nem ismeri el Tajvant államként, de fegyvereket ad el a kormányának, és megakadályozta az országba történő kínai katonai inváziót. Joe Biden elnök hivatalba lépése óta fokozódott a kínai tisztségviselők aggodalma amiatt, hogy Amerika esetleg döntő kezet nyújt a tajvani hadseregnek egy kínai invázió ellen, mivel többször is azt állította, hogy Washington részéről „elkötelezettség” áll fenn, hogy egy esetleges invázió esetén beavatkozik Kína ellen. A valóságban, Jimmy Carter elnöknek köszönhetően, az amerikai kormány még csak el sem ismeri Tajvant országként, nemhogy katonai paktumot tartson fenn Tajpejjel.

 

Tajvan Kína Tajvanja, pont. A tajvani kérdés Kína belügye.”

– mondta Wei Fenghe tábornok a CGTN kínai állami televízió szerint a Shangri-La párbeszéd résztvevőinek vasárnap.
„Senkinek sem szabad alábecsülnie Kína fegyveres erőinek elszántságát és képességeit, hogy megvédje szuverenitását és területi integritását.”

Azok, akik »Tajvan függetlenségét« követik Kína megosztására tett kísérletként, biztosan nem fognak jó célt elérni, és a külföldi beavatkozás kudarcra van ítélve.” – figyelmeztetett, hasonló nyelvezetet ismételve, amely rendszeresen megjelenik a kínai állami propaganda csatornákban.
„Hadd tegyem világossá: ha bárki el meri szakítani Tajvant Kínától, nem fogunk habozni, mindenáron és a végsőkig harcolni fogunk. Ez az egyetlen választás Kína számára.”
Wei még egyértelműbben megfenyegette Amerikát a két ország kapcsolatának versengő jellegéről szóló megjegyzéseiben:

„Ha beszélni akarnak, akkor kölcsönös tisztelettel kell beszélnünk. Ha részt akarnak venni, békés egymás mellett élésre kell törekednünk. Ha együtt akarnak működni, akkor kölcsönös előnyökre és mindenki számára előnyös eredményekre kell törekednünk.”
– javasolta a tábornok. „Ha azonban konfrontációt akarnak, akkor a végsőkig harcolni fogunk”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére