Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kína nagyon komoly katonai erődemonstrációt tart Pelosi látogatása miatt

888.hu

2022.08.02. 14:20

Pattanásig feszült a helyzet.

 

Mint ismeretes, Tajvanba utazik Nancy Pelosi, az amerikai Képviselőház elnöke, annak ellenére, hogy Kína súlyos következményekre figyelmeztette az Egyesült Államokat. 25 éve nem járt ilyen jelentős amerikai közjogi méltóság a szigeten, amit Kína a sajátjának tekint. A lépéssel nőhet a térségbeli katonai és diplomáciai feszültség.

A helyzet odáig fajult, hogy a kínai sajtóban már arról cikkeztek, hogy el is foghatják vagy akár le is lőhetik a Pelosit szállító repülőgépet.

 

Mindkét ország komoly katonai jelenléttel készül a látogatásra.

 

Az Amerikai Haditengerészeti Intézet közlése szerint USS Ronald Reagan repülőgép-hordozó (CVN-76) és egy USS Tripoli (LHA-7) könnyű hordozóhajó – fedélzetükön tengerészgyalogos F-35B Lighting II közös csapásmérő vadászgépekkel – Tajvan közelében, a Dél-kínai-tenger peremén jelentek meg.

 

(Photo by US NAVY / AFP)

 

A hivatalos tájékoztatás szerint a hajók csak az alapvető feladataikat teljesítik a térségben és ennek természetesen semmi köze nincs Pelosi kalandvágyához, de azért egy magas rangú tisztségviselő azt is elmondta, hogy hajók felkészültek arra, hogy „veszélyhelyzet esetén” huzamosabb ideig a régióban maradjanak. Továbbá kedden kora délután amerikai B–52 Stratofortress nehézbombázók jelentek meg Tajvan fölött.

 

A kínaiakat sem kell félteni.

Az interneten keringő felvételek szerint Kínai Népi Felszabadító Hadsereg tankjai megjelentek a Fudzsian-tartományban található Hsziamen városának utcáin.

 

 

Orosz sajtóbeszámolók szerint Kína továbbá két repülőgéphordozót is kivezényelt a kikötőkből, amelyek állítólag a Tajvani-szoros felé veszik az irányt. Nem tudni biztosan, hogy hadgyakorlaton vesznek részt vagy adott esetben más céljaik vannak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére