Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kínai kommunista pártkáderek támadhatták meg a BBC-t

Nagy Gábor

2017.03.03. 16:58

Megtámadták a BBC forgatócsoportját egy kínai faluban. A brit köztelevízió munkatársai állítólag egy kínai nõvel akartak interjút készíteni, aki arra készült, hogy a fõvárosba utazik és a parlament évenkénti gyûlése elõtt petíciót ad be a családját ért jogsérelmek miatt.
HSZINDU, 16:58

Megtámadták a BBC forgatócsoportját egy kínai faluban. A brit köztelevízió munkatársai állítólag egy kínai nővel akartak interjút készíteni, aki arra készült, hogy a fővárosba utazik és a parlament évenkénti gyűlése előtt petíciót ad be a családját ért jogsérelmek miatt.

Nagy valószínűséggel a pekingi rezsim által megbízott, civil ruhás emberek állták útját a BBC stábjának a Hunan tartománybeli Hszinduban. Úgy tudni, összetörték a berendezéseiket és töröltették velük a már elkészült felvételeket.

Később – miután csatlakozott hozzájuk néhány rendőr és két hivatalnok – fenyegetéssel arra kényszerítették a stáb vezetőjét, John Sudworth újságírót, hogy írjon alá egy vallomást, amelyben beismeri: a tévések megzavarták a közrendet és illegálisan akartak interjút készíteni.

Az állami panaszirodához általában akkor fordulnak az emberek, ha úgy gondolják: a kommunista párt által irányított helyi bíróságokon nem szolgáltattak nekik igazságot – például földkisajátításnál, hivatali visszaélésnél, rendőri brutalitásnál és így tovább.

A BBC szerint évente több tízezer ember fordulhatna a hivatalhoz, azonban mivel ezt is a kommunista párt működteti, és a helyi hivatalnokok minden eszközzel gátolják őket, így a kínai állampolgároknak elég kicsi esélye van az „igazságszolgáltatásra”.

A dpa német hírügynökség érdeklődött az esetről a helyi rendőrségnél, de azt a választ kapta, hogy nem tudnak róla.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére