Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Komoly tûzharc bontakozott ki Kelet-Ukrajnában

Nagy Gábor

2017.01.29. 16:28

Rohamot indítottak a Moszkva által támogatott szakadárok a Donyeck térségében lévõ Avgyijivka település ipari övezetében, három ukrán katona életét vesztette, egy megsebesült
AVGYIJIVKA, 16:28

Rohamot indítottak a Moszkva által támogatott szakadárok a Donyeck térségében lévő Avgyijivka település ipari övezetében, három ukrán katona életét vesztette, egy megsebesült – írja az MTI.

A kijevi hadműveleti parancsnokság reggel jelentette, vasárnap a hajnali órákban aknavetőkkel és kézi lőfegyverekkel heves támadást indítottak a szakadárok az avgyijivkai ipari övezetben, majd rohammal próbálták meg elfoglalni az ukrán katonák állásait.

A katonák visszaverték a rohamot és megőrizték állásaikat.

Az ukrán katonai vezetés szerint a roham célja az volt, hogy válaszcsapást provokáljanak ki - ezzel pedig a tűzszünet megsértésével vádolhassák meg őket.

Kijev vasárnap beszámolt arról is, hogy az elmúlt napban 55 alkalommal lőtték a szakadárok katonáik állásait, több helyen pedig – a minszki megállapodással ellentétben – 100 mm-nél nagyobb kaliberű tüzérségi fegyvereket is bevetettek a támadók.


Közben Eduard Baszurin az önkényesen kikiáltott Donyecki Népköztársaság egyik katonai vezetője vasárnap arról adott hírt, hogy az elmúlt napban az ukrán hadsereg tüzérségi támadásai következtében öt lakóházban és egy óvodában keletkeztek károk. A Donyecki Népköztársaság egy másik katonai vezetője, Ruszlan Jakubov pedig arról számolt be a DAN szakadár hírügynökségnek, hogy az ukrán fegyveres erők támadásai következtében megsérült egy polgári lakos Donyeckben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére