Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Könnygázzal oszlatta a korlátozásellenes tüntetőket a rendőrség Párizsban

888.hu

2022.02.12. 17:20

Könnygázzal oszlatta a tüntetőket a rendőrség a párizsi Champs-Elysées sugárúton szombaton, röviddel azután, hogy a koronavírus miatti korlátozások ellen tiltakozó kocsioszlop megérkezett a francia fővárosba.

 

A kanadai tiltakozás mintájára szerveződött, elégedetlenségüknek dudálással és a forgalom akadályozásával hangot adó autósok francia zászlókat lobogtatva rajzottak az Diadalív körül, fittyet hányva a rendőrségi tilalomra.

A rendőrség korábban ötszáz járművet tartóztatott fel Párizs környékén, amelyek a betiltott tüntetésre igyekeztek, és csaknem háromszáz bírságot osztott ki. A hatóságok több mint hétezer rendőr mozgósításával, ellenőrzőpontok felállításával, páncélozott személyszállító járművekkel és vízágyúkkal készültek a megmozdulásra.

A tüntetés oka az volt, hogy a legújabb szabályozás értelmében

a francia állampolgárok csak oltási igazolvánnyal vehetnek igénybe számos szolgáltatást.

Franciaországban hetek óta tiltakoznak emiatt.

Az elnökválasztás közeledtével Emmanuel Macron francia államfő szeretné elkerülni, hogy a megmozdulások a 2018-as sárgamellényes tüntetésekhez hasonló széleskörű társadalmi elégedetlenségbe torkolljanak.

A rendőrség két utcai felvonulást engedélyezett szombatra Párizsban: az egyik az oltásellenes tüntetőké, a másik a sárgamellényeseké.

A hatóságok közölték, hogy őrizetbe vettek öt tiltakozót a francia főváros déli részén, akiknél csúzlik, kalapácsok, kések és gázálarcok voltak.

Franciaországon kívül a hollandiai Hágában is tiltakozást szerveztek szombaton. Ott a parlamenti épületegyütteshez vezető utat torlaszolták el a tiltakozás résztvevői.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére