Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Konzervatív fiatal vagy? Ezen az egyetemen tuti zaklatni fognak

Bokor Gábor

2017.10.12. 22:28

A Berkeley-ben lévõ Kaliforniai Egyetemen megkeserítik azon fiatalok életét, akik nem a Demokrata Pártot támogatják vagy bármilyen módon kiállnak Donald Trump mellett.
BERKELEY, 22:28

A Berkeley-ben lévő Kaliforniai Egyetemen megkeserítik azon fiatalok életét, akik nem a Demokrata Pártot támogatják vagy bármilyen módon kiállnak Donald Trump mellett.

 

A Kaliforniai Egyetem berkeley-i kampuszát tartják az Egyesült Államokban az egyik legszélsőségesebben liberális felsőoktatási intézményének. Az egyetem híres arról, hogy teret enged az akár erőszakba torkolló antifa-tüntetéseknek is. Az ügy annyira elfajult mostanra, hogy a jobboldali hallgatóknak szabályosan félniük kell.

Andrew O'Reilly, a Fox News újságírója hosszú riportot készített Jonathan Chow-val az egyik ott tanuló diákkal.

Jonathan ugyanúgy néz ki, mint bármelyik másik iskolás. Az egyetem pólóját hordja, sportcipőt visel, egyáltalán nem lóg ki a tömegből"

– kezdődik a riport.

A 21 éves Chow-t azonban egyvalami mégis megkülönbözteti az átlag Berkeley-s hallgatótól. Õ konzervatív-jobboldali és büszke rá. Emiatt azonban sokkal nehezebb boldogulnia az egyetemen, hiszen a szélsőliberális diáktársai nem tudják elfogadni politikai nézeteit és folyamatosan vegzálják.

Azért jöttem erre az egyetemre, hogy egy sajátos társadalmi kísérletet folytassak. Az igazán liberálisokkal akartam vitatkozni vagy legalábbis beszélgetni. Egyelőre nem jártam sikerrel"

– mondta Chow.

Az egyetemen megpróbálják elnyomni azokat, akiknek nézetei egy kicsit is jobboldaliak.
 

Az a kevés konzervatív diák, aki nálunk van, többnyire rettegésben él. Nem mernek beszélni, mert attól félnek, hogy kinevetik vagy kifigurázzák őket a velük egyet nem értő diáktársaik"

– mondta Steven Hayward, az intézmény egyik kutató-professzora.

Jonathan Chow szerint nem új dolog, hogy a konzervatívokat bántják. Többük kapott már gyűlölködő e-maileket, sokuk lába elé köpnek az utcán és hasonló atrocitások érik őket.

Emlékezetes, hogy idén februárban a fekete maszkot viselő tüntetők százezer dollárnyi kárt okoztak az egyetemen, miután kiderült, hogy az intézményen akart beszédet mondani a jobboldali aktivista, Milo Yiannopoulos. Az egyetem végül visszamondta Milo felkérését.

Többször is előfordult, hogy ismeretlenek azt grafittizték fel a falakra, hogy "öljétek meg az egyetem konzervatívjait!".

A hallgatók között elfogadott lett, hogy terrorizálják a konzervatív hallgatókat"

– írta Naweed Tahmas, az egyik jobboldali hallgatói csoport elnök-helyettese az egyik helyi újságnak.

Az egyetem vezetői természetesen kitartanak amellett, hogy a Berkeley-n bármiféle megkülönböztetés lenne és szerintük nem éri sérelem a konzervatívokat. Milo Yiannopoulos végül szeptember közepén mondott beszédet a Kaliforniai Egyetemen, amit természetesen tüntetéssorozat előzött meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére