Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kötelezővé tehetik a brit diákoknak a mecsetlátogatást és az iszlám tanokat

Bokor Gábor

2019.06.27. 22:01

Eddig a szülők dönthettek úgy, hogy kiveszik az ilyesfajta hitoktatásról a gyereküket. De csak eddig.

A brit közoktatás szerves elemét képezik a hittanórák, azonban egyre nagyobb teret nyert az iszlám tanok oktatása, sok brit szülő pedig nem akarta, hogy az elnyomáson alapuló vallásról oktassák a gyerekét, akinek amúgy semmi köze nincs a Közel-Keleten és Afrikában elterjedt valláshoz. Eddig lehetőségük volt a szülőknek arra, hogy a gyereküket más oktatásra küldjék akkor, mikor épp iszlám óra van, azonban a hírek szerint erre a jövőben nem lesz lehetőségük, magyarul kötelező lesz az iszlám óra.

Az iskolavezetők beismerték, a szigorítás amiatt szükséges, mert sorra vették ki a keresztény diákokat az iszlám oktatásról. A liverpooli Hope University felmérése szerint ötből két vallástanár és iskolaigazgató találkozott már azzal, hogy egy szülő arra kéri őket, hadd ne járjon a fia vagy lánya bizonyos vallásórákra. A kutatásba 450 tanárt és igazgatót vontak be.

A kép csak illusztrációFotó: AFP

Azokat a gyerekeket veszik ki az órákról, akiknek a leginkább szüksége lenne arra, hogy megismerjen más kultúrákat

– válaszolta az egyik tanár a felmérést végző kutatóknak.

Egy másik felmérés szerint a tanárok 71 százaléka gondolja úgy, hogy jó az, ha a szülők beleszólása nélkül lehet a gyereket eltérő vallásra tanítani. A brit sajtó nemrég kapta fel a kérdést, ugyanis Essexben tömegesen döntöttek arról, hogy nem jó az, ha a gyereket órák keretében mecsetlátogatásra viszik.

Az elmúlt öt évben erősödött ez a jelenség, azt látjuk, hogy egyre többen félnek a mecsettől és az iszlámtól

– mondta Iman Atta, a Tell MAMA nevű iszlám szervezet vezetője, aki szerint ezáltal csak egyre nehezebb lesz az egymás mellett élés.

Nagy-Britanniában már 1944 óta törvény van arra, hogy a szülőknek joguk van arra, hogy a gyereket kivegyék bizonyos vallásórákról, ezt akarják most a liberálisok elvetni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére