Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kritikus helyzet: már csak 106 üres ágy maradt Belgiumban az intenzíveken

888.hu

2020.11.02. 14:30

Belgiumban vészesen fogynak az intenzív ellátást igénylő betegek számára fenntartott kórházi férőhelyek, 2000 ágyból már csak 106 maradt üresen. Az országban tovább emelkedik a koronavírusos fertőzöttek száma, a múlt héten 76 százalékkal nőtt a felvételek száma az egészségügyi intézményekbe – írta hétfőn a helyi sajtó.

Philippe Devos, a belga egészségügyi szakszervezetek szövetségének elnöke a helyi médiának adott nyilatkozatában elmondta:

megvan az esély arra, hogy tíz napon belül a kórházak megmaradt intenzív kapacitása is megtelik súlyos fertőzési tünetekkel küszködő páciensekkel,

annak ellenére, hogy a napokban több beteget Németországba szállítottak át kezelésre. Devos azt is közölte, hogy

az egészségügyi dolgozók elégedetlenek, mivel a kormány már március óta intézkedhetett volna a férőhelyek bővítése érdekében, azonban ezt eddig nem tette meg.

„Az lett volna a cél, hogy az orvosoknak ne kelljen döntést hozniuk arról, kit mentenek meg. A kórházak bioetikai bizottságai már foglalkoznak ezzel a kérdéssel, de jobban szeretnénk a kormánytól útmutatást kapni ez ügyben” – fogalmazott.

Belgiumban hétfő reggeltől újabb korlátozások léptek életbe.

A szigorított szabályok szerint a nem alapvetően szükséges árukat kínáló üzleteknek be kell zárniuk, csak az élelmiszerboltok és a gyógyszertárak maradhatnak nyitva. A szupermarketekben ezentúl nem lehet olyan termékeket eladni, amelyek nem tekinthetők létfontosságúnak.
Az intézkedések szerint továbbá minden olyan tevékenységet végző szolgáltatónak be kell zárnia, akinek munkája során a közvetlen fizikai kapcsolat elkerülhetetlen. A belga vezetés nem zárja le az ország határait, de a külföldi utazás nem ajánlott. A társas kapcsolatokat a lakosságnak a minimálisra kell csökkentenie. Belgiumban a bárok és az éttermek, a mozik, a színházak és a koncerttermek, a fitneszközpontok, beleértve a szaunákat és az uszodákat is, már október elejétől zárva tartanak. Az iskolák alsó és felső tagozatos diákjainak november 15-ig csak a távoktatás megengedett, a felsőoktatás esetében a távoktatás december közepéig folytatódik.
A 11,5 millió lakost számlaló országban a múlt héten 14 százalékkal nőtt az új fertőzöttek száma, naponta átlagosan több mint 15 500 koronavírusos fertőzöttet regisztráltak az egészségügyi hatóságok.

A járványhoz köthető elhalálozások száma az elmúlt hét napban másfélszeresére emelkedett az azt megelőző hét statisztikáihoz képest.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére