Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kurz felébresztette az SPÖ-t is

Pörge Béla

2017.08.07. 10:28

Sebastian Kurz a hétvégén kiállt a nemi erõszak keményebb büntetése mellett. Ezután az SPÖ politikusai is hasonló nyilatkozatokat tettek.
BÉCS, 10:28

Sebastian Kurz a hétvégén kiállt a nemi erőszak keményebb büntetése mellett. Ezután az SPÖ politikusai is hasonló nyilatkozatokat tettek.

Vasárnap beszámoltunk róla, hogy Kurz egy interjúban többször is hangoztatta álláspontját, miszerint a szexuális bűncselekmények büntetési tételeit meg kell emelni. Némileg meglepő módon és sebességgel reagáltak erre az osztrák szociáldemokraták, azaz az SPÖ.

Christian Kern óvatosan csak annyit reagált a témára, hogy azt higgadtan át kell gondolni. A szintén SPÖ-s igazságügyi szóvivő, Hannes Jarolim már sokkal egyértelműbben foglalt állást a kérdésben:

a nők és a gyerekek elleni erőszakot keményebben kell büntetni"

— fogalmazott.

Az, hogy az FPÖ is támogatja a szigorítást, nem volt kérdés — teszi hozzá az OE24 cikke. Az ÖVP részéről pedig Elisabeth Köstinger erősítette meg Kurz álláspontját, és egyben reagált is Kern vasárnapi óvatosabb megszólalására:

ebben a témában nincs helye a hezitálásnak"

— mondta.

Ausztriában október 15-én tartják az előrehozott parlamenti választásokat. A felmérések szerint az ÖVP magabiztosan vezet a nagyjából egyforma támogatottsággal bíró SPÖ és FPÖ előtt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére