Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lehet, hogy nem segíti a békét az izraeli telepépítés

Nagy Gábor

2017.02.03. 06:28

A Fehér Ház lehetségesnek tartja, hogy nem segíti az Izrael és a palesztinok közötti békét az új zsidó telepek létrehozása, vagy a már meglévõk bõvítése az Izrael által elfoglalt palesztin területeken.
WASHINGTON, 06:28

A Fehér Ház lehetségesnek tartja, hogy nem segíti az Izrael és a palesztinok közötti békét az új zsidó telepek létrehozása, vagy a már meglévők bővítése az Izrael által elfoglalt palesztin területeken – írja az MTI.

Csütörtöki közleményükben ugyanakkor leszögezték, "nem hisznek abban", hogy a már létező telepek akadályozzák a békét.

Donald Trump amerikai elnök kormányzata eddig "nem foglalt hivatalosan állást" az izraeli telepespolitikával kapcsolatban, de várja, hogy a kérdésről eszmét cseréljen az izraeli kormányfővel, aki február 15-én érkezik Washingtonba.

Izrael mintegy hatezer új telepeslakás felépítését jelentette be Donald Trump amerikai elnök január 20-i hivatalba lépése óta, ezzel magára vonva a nemzetközi közösség bírálatát, amelyből azonban – szemben a korábbi hasonló esetekkel – hiányzott az amerikai vezetés hangja. Ugyanakkor szerdán és csütörtökön felszámoltak egy törvényellenesen, palesztin magántulajdonon létrehozott telepet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére