Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Leminõsítették a szaúdi királyságot

Sümeghi Lóránt

2016.02.18. 08:28

Leminõsítette Szaúd-Arábiát a Standard & Poor's, mert az alacsony olajárak már most markáns hatást gyakorolnak a szaúdi költségvetési és gazdasági mutatókra.
LONDON, 8:28

Leminősítette Szaúd-Arábiát a Standard & Poor's, mert az alacsony olajárak már most markáns hatást gyakorolnak a szaúdi költségvetési és gazdasági mutatókra.

A nemzetközi hitelminősítő szerda este Londonban bejelentette, hogy a devizában és helyi valutában kibocsátott szaúdi államadósság besorolásait két fokozattal rosszabbra cserélte, így már a besorolásokat megjelenítő kategória alsó szélét súrolja az olajnagyhatalom.

A bejelentést követően a szakértők szerint az új osztályzatok kilátása stabil és egyelőre hosszú távú irányadóként értelmezendőek, ugyanis az S&P londoni elemzői kiemelték azt is, hogy a nyersolaj világpiaci árfolyama mintegy 70 százalékkal alacsonyabb, mint 2014 közepén, így az ebből fakadó gazdasági torzulások következményei kikerülhetetlenek.

A cég egyelőre nem vár érdemi hatást az olajárakra attól a termelés-befagyasztási megállapodástól, amelyet Szaúd-Arábia, Oroszország, Katar és Venezuela energiaügyi miniszterei kötöttek a héten. Az egyezség alapján a négy ország a január 11-i szinten fagyasztja be olajtermelését, ha más olajtermelők is csatlakoznak hozzájuk.

(Trading Economics, MTI)
 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére