Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lemondott az ukrán kormányfõ

Bertha László

2016.04.10. 17:28

Bejelentette lemondását az ukrán miniszterelnök, Arszenyij Jacenyuk, mert úgy véli, hogy más politikai szereplõk akadályozzák a "valódi változásokat".
KIJEV, 17:28

Bejelentette lemondását az ukrán miniszterelnök, Arszenyij Jacenyuk, mert úgy véli, hogy más politikai szereplők akadályozzák a „valódi változásokat”.

Arszenyij Jacenyuk kormányát többen tétlenséggel és korrupcióval vádolták, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pedig azzal fenyegetőzött, hogy visszatartják a támogatásra szánt pénzeket, amennyiben nem sikerült végrehajtani a megkövetelt reformokat.

Arszenyij Jacenyuk polgárháborús helyzetben vette át az ország irányítását, ahol a korrupció az egyik legnagyobb rákfenéjének számított a politikai életnek, ám Jacenyuk hiába ígérte annak visszaszorítását, saját kormánya is gyanúba keveredett.

A kormány céljai között egy új választási törvény, alkotmányos és igazságügyi reform, valamint a kelet-európai ország EU-s és NATO-s integrációja szerepelt. Az ország uniós törekvései azonban korántsem zökkenőmentesek, amit jól mutat a holland népszavazás is, ahol az állampolgárok elutasították az ukrán-holland szabadkereskedelmi megállapodást, ami az ukrán társulási feltételeket is nagyban befolyásolja.

Arszenyij Jacenyuk lemondását aggodalommal fogadták a nyugat-európai kormányok.

A panamai offshore-botrány kapcsán az ukrán államfő, Petro Porosenko is botrányba keveredett. Porosenko neve ugyanis szerepel a kiszivárgott offshore-cégek és tulajdonosok listáján.

(BBC)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére