Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lengyelország elleni fellépést sürget a német baloldal

Bertha László

2017.02.06. 22:28

A Bundestag német-lengyel parlamenti csoportjának két baloldali tagja is arra sürgeti Angela Merkelt, hogy lépjen fel a demokráciát fenyegetõ lengyel kormányzati intézkedésekkel szemben.
BERLIN, 22:28

A Bundestag német-lengyel parlamenti csoportjának két baloldali tagja is arra sürgeti Angela Merkelt, hogy lépjen fel a demokráciát fenyegető lengyel kormányzati intézkedésekkel szemben.

A német kancellár kedden látogat Varsóba, a találkozótól pedig azt várják a szocialista politikusok, hogy Angela Merkel lépjen fel a lengyel kormány döntéseivel szemben. A SPD politikusa szerint a varsói vezetés „a magyar kormányhoz hasonlóan” a hatalma bebetonozása és az ellenzék visszaszorítása céljából alakítja át az ország politikai szerkezetét, intézményrendszerét, ezért helyes lépés lenne a kancellár részéről, ha

megfelelő szavakkal világossá tenné, hogy nyugtalansággal tölti el a német lakosságot és a szövetségi kormányt mindaz, ami Lengyelországban zajlik”

– fogalmazott Dietmar Nietan a parlamenti csoport SPD-s alenöke.

A Martin Schulz kancellárjelölt bizalmasaként számon tartott politikus azt is hozzátette, hogy a lengyelek segítsenek stabilizálni az EU-t, ne pedig annak gyengítésén munkálkodjanak.

A SPD-től balra álló Baloldal képviselője, Thomas Nord azt hangoztatta, hogy a jogállamiság és a sajtószabadság szűkítése hátrányosan érintheti a német-lengyel kapcsolatokat és gyengítheti az összetartást az EU-ban.

Angela Merkel kedden egynapos hivatalos látogatást tesz Varsóban Beata Szydlo lengyel kormányfő meghívására. A kancellári hivatal közleménye szerint a miniszterelnök mellett Andrzej Duda államfővel is találkozik, valamint megbeszélést folytat Jaroslaw Kaczynskivel, a kormányzó Jog és Igazságosság Párt elnökével, továbbá Grzegorz Schetynával, a legnagyobb lengyel ellenzéki párt, a Polgári Platform elnökével és az ugyancsak ellenzéki Lengyel Parasztpárt vezetőjével, Wladyslaw Kosiniak-Kamysszal – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére