Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lengyelország nem engedett Brüsszelnek

Bertha László

2018.01.10. 14:36

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével folytatott brüsszeli tárgyalásain értésre adta, hogy nem enged országa jogi reformjából, amelyért bírálatok érik az Európai Unió részérõl.
BRÜSSZEL, 14:36

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével folytatott brüsszeli tárgyalásain értésre adta, hogy nem enged országa jogi reformjából, amelyért bírálatok érik az Európai Unió részéről.

Ahogyan arról a tegnapi nap folyamán beszámoltunk, a lengyel kormányfő Brüsszelben tárgyalt Junckerrel, hogy megvitassák a nézetkülönbségeket.

Elmagyaráztuk, hogy mit jelent számunkra ez a reform. Javítani szándékozunk a jogrendszeren, hogy tisztességesebbé és tárgyilagosabbá váljon. Ragaszkodunk az álláspontunkhoz”

– mondta a tárgyalások után a lengyel miniszterelnök, akit a lengyel hírügynökség idézett szerdán.

A tárgyalópartnerek megállapodtak abban, hogy februárban újra megbeszélést folytatnak egymással. A dpa német hírügynökség megjegyzi, hogy mindkét fél méltatta a közel kétórás megbeszélés baráti hangnemét.

Juncker még a megbeszélés előtt úgy nyilatkozott, hogy a jogállamiság lengyelországi helyzete körüli vitát nem „háborús hangulatban”, és „vad fenyegetésekkel”, hanem higgadtan és párbeszéddel kell rendezni. Nem lenne helyes az EU-s támogatások csökkentésével fenyegetni – mondta Juncker annak ellenére, hogy minden jel erre mutat.

A bizottság elnöke hozzátette, hogy Lengyelország igényt támaszt arra, hogy vezető szerepet játsszon az EU-ban, de ha ezt szeretné, akkor a játékszabályokat is be kell tartania.

A vitatott igazságügyi reform miatt az Európai Bizottság december közepén megindította az uniós alapszerződés 7-es cikke szerinti eljárást Lengyelországgal szemben – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére