Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lengyelországban április 25-éig meghosszabbítják a korlátozások többségét

MTI, 888.hu

2021.04.14. 14:28

A március végén elrendelt járványügyi korlátozások meghosszabbítása alól kivételt jelentenek az óvodák és a bölcsődék, amelyek hétfőtől újból kinyithatnak.

 

A kórházak leterheltsége miatt április 25-éig meghosszabbítják a járványügyi korlátozások többségét, de a jövő héttől kinyithatnak az óvodák és a bölcsődék, valamint a szabadtéri csoportos sportolás is lehetséges – jelentette be szerdai sajtóértekezletén Adam Niedzielski lengyel egészségügyi miniszter.

Niedzielski azzal indokolta a zárlat meghosszabbítását, hogy a kórházi férőhelyek mintegy 75 százalékban beteltek. A helyzet szerinte annak ellenére is nehéz, hogy a kórházi férőhelyek foglaltsága több mint egy hete stabil.

A március végén elrendelt járványügyi korlátozások meghosszabbítása alól

kivételt jelentenek az óvodák és a bölcsődék, amelyek hétfőtől újból kinyithatnak, valamint a 25 fő alatti szabadtéri csoportos sportolás is engedélyezett.

A miniszter közölte: a szállodákat a május 3-ai lengyel állami ünnepet magában foglaló hosszú hétvégéig zárva kell tartani.

Az április 25-éig meghosszabbított korlátozások a jelenleg zárva tartó plázákra, barkács- és bútoráruházakra, kulturális és sportlétesítményekre, fodrászatokra és kozmetikai szalonokra vonatkoznak.

Egyelőre folytatódik a távoktatás az általános és középiskolákban, valamint az egyetemeken.

Szerdai adatok szerint a mintegy 31 millió felnőtt, vagyis a Covid-19 elleni vakcinázásra jogosult lakost számláló

Lengyelországban szerdáig több mint 7,9 millió oltást adtak be, ezen belül több mint 2,1 millió ember az alkalmazott vakcinák második dózisát is megkapta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére