Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lengyelországban egyesek teljesen betiltanák az abortuszt

Tóth Dalma

2016.05.16. 13:18

Az ország több pontján szerveztek megmozdulásokat az abortusz szinte teljes betiltását követelve.
VARSÓ, 13:18

Lengyelország több pontján szerveztek megmozdulásokat az abortusz szinte teljes betiltását követelve.

Egy abortusz ellenes csoport megmozdulásokat szervezett Lengyelország több pontján, hogy elérjék az abortusz szinte teljes tiltását.

Lengyelország így is az egyik legszigorúbb abortusztörvénnyel bír, de még ezt is tovább szigorítanák. Az 1993-ban elfogadott törvény alapján, akkor hajthatnak végre abortuszt, ha erőszak miatt fogant a magzat, ha vérfertőzés esete áll fent, ha az anya életébe kerülhet a terhesség vagy ha a magzat súlyosan deformálódott.

A katolikus aktivisták most azt szeretnék elérni, hogy a nők csak akkor hajthassák el a magzatot, ha az anya élete forog kockán. Megemelnék az illegális abortuszt elkövetőkre kiszabható börtönbüntetést is, amely alapján kettőtől öt évig terjedő börtönbüntetést kaphatnának.

Ma arra szólítjuk fel az állami hivatalokat, hogy teljes körű védelmet biztosítsanak a még meg nem született gyermekeknek.”

– mondta Pawel Kwasniak az abortusz ellenek civil szervezet vezetője.

Ahhoz, hogy a parlament felülvizsgálja a törvényt 100 000 aláírás szükséges. A szervezők egészen június végéig gyűjtik az aláírásokat.

Egy felmérés alapján azonban a lengyelek 51 százaléka a szigorítás helyett inkább kiszélesítené az abortuszra okot adó lehetőségek skáláját.  Lengyelországban 2000-nél is kevesebb legális abortusz hajtanak végre évente. Az illegális magzatelhajtásra nincsenek hivatalos statisztikák, de egy civil szervezet 100 000-150 000-re becsüli azon nők számát, akik a szomszédos országokba utaznak és ott hajtanak végre abortuszt vagy Lengyelországban illegálisan. 

(The Guardian)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére