Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Leszámolnak a zöldek az ikonikus francia étellel

888.hu

2021.10.01. 21:20

A gasztronómia fellegvárának tartott város vezetése ezúttal egy ikonikus ételbe kötött bele: betiltják ugyanis az iskolai menzákon a cordon bleu-t. Nem ez az első alkalom, hogy a városvezetés beleszól abba, hogy mit ehetnek a tanulók az iskolában, februárban a húst vették le az étlapról.

 

Ismét hallatott magáról Lyon zöld párti városvezetése, újra lóg a botrány a levegőben, ugyanis a környezetvédők bejelentették, hogy hamarosan nem szolgálhatnak fel cordon bleu-t az iskolai menzákon. A városvezetés azzal indokolta a döntést, hogy szerintük a szóban forgó étel ultra-feldolgozott élelmiszer, ők pedig arra törekednek, hogy a tanulók tányérjára egészséges fogások kerüljenek – írta meg a V4NA.

A hírt Gautier Chapuis élelmiszerbiztonságért felelős városi tanácsos is megerősítette a Lyon Mag helyi lapnak, elmondása szerint

a 2022-es tanévtől már nem kapnak a diákok cordon bleu-t az iskolai menzán.

Bruno Bonell kormánypárti politikus nem érti a városvezetés döntését, egy Twitter-bejegyzésben ennek hangot is adott, kiemelve, hogy a világ legrangosabbnak tartott gasztronómiai versenyével, a Bocuse d’Or megrendezésével szinte egyidőben jelentették be a tiltást a városban.

A zöld párt helyi elnöke, Bruno Bernard elmondása szerint Lyon vezetésének az a célja, hogy 2025-re 100 százalékban bio ételeket és 50 százalékban helyi termékeket szolgáljanak fel az iskolákban, ennek érdekében megnégyszerezik, 10 millió euróra növelik a mezőgazdaság beruházási költségvetését.

A gasztronómia fellegváraként is emlegetett Lyon vezetésének nem ez az első meghökkentő döntése, mellyel beavatkoznak az iskolai menzák kínálatába.

Februárban azzal keltettek nagy felháborodást, hogy a tavaszi szünet végéig törölték az iskolai menzáról a húsételeket.

A városvezetés a járványügyi intézkedések könnyebb betartatásával indokolta a határozatot, mert szerintük így kevesebb időt töltenek a gyerekek a sorban állással. Az önkormányzat döntésére felfigyelt a belügyminiszter, Gérald Darmanin is, aki úgy nyilatkozott, hogy az intézkedés egyrészt sértés a francia gazdák és hentesek ellen, másrészt kirekesztő bizonyos társadalmi rétegekkel szemben, ugyanis sok, a munkásosztályból származó gyermek tányérjára csak az iskolai menzán kerül hús.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére