Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Letartóztatták a bebörtönzött mexikói drogbáró, a Köpcös feleségét

888.hu

2021.02.23. 07:58

Letartóztatták a bebörtönzött mexikói drogbáró, a Köpcös néven ismert Joaquín Guzmán feleségét hétfőn a virginiai Dulles nemzetközi repülőterén kábítószer-kereskedelemben való részvétel gyanújával – jelentette be az amerikai igazságügyi minisztérium.

A 31 éves Emma Coronel Aispurónak várhatóan kedden kell megjelennie egy washingtoni szövetségi bíróságon. Coronel jelen volt a Guzmán elleni két évvel ezelőtti per tárgyalásain New Yorkban. A Reuters hírügynökség azt írta: nem lehet tudni, hogy a mexikói–amerikai kettős állampolgársággal rendelkező nő mit keresett a Washingtonhoz közeli nemzetközi repülőtéren. Guzmán az ország legszigorúbban őrzött börtönében, a coloradói Florence közelében tölti életfogytig tartó börtönbüntetését. 2019 júliusában ítélték el kábítószer-kereskedelemért, többszörös emberrablásért, kínzásért és gyilkosságért.

A Köpcös (El Chapo) a Sinaloa-kartellnek, Mexikó sokáig legnagyobb és legerőszakosabb kábítószer-kereskedő hálózatának volt a vezetője, s bár minden idők egyik leghírhedtebb bűnözője, az amerikai sajtó szerint hazájában, elsősorban szűkebb pátriájában, Sinaloa államban sokan egyfajta Robin Hoodként tekintettek rá. 2016-ban tartóztatták le Mexikóban – ahol korábban kétszer is megszökött a börtönből –, és rövid időn belül kiadták őt az Egyesült Államoknak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére