Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Letartóztatták Janos rendőrfőnökét egy amerikai család lemészárlása miatt

Ányos Miklós

2019.12.30. 08:58

Új részletek merültek fel annak az amerikai családnak a kivégzéséről, melynek kilenc tagját még novemberben gyilkolták meg bűnbandák Mexikóban.

Új részletek merültek fel annak a 9 fős amerikai családnak a kivégzéséről, akiket még novemberben gyilkoltak meg bűnbandák Mexikóban. A mexikói kormány egyik tisztviselőjét a hétvégén tartóztatták le, mert kapcsolatba hozható a család lemészárlásával és a drogkartellekkel.

Robert Arce korábbi szövetségi rendészeti tisztviselő és phoenixi kábítószer-ellenes nyomozó ezt a hírt először karácsonykor jelentette be, később megerősítette a mexikói The Herald of Chihuahua újság is.

A Chihuahua állambeli Janos város rendőrfőnökét letartóztatták a Sinaloa kartellhez (mexikói drogkartell) fűződő gyanús kapcsolatai miatt a szervezett bűnözés elleni különleges főügyészség (SEIDO) tagjai.

Fidel Alejandro Villegas Villegast december 24-én tartóztatták le a szövetségi ügyészség nyomozói. Villegast később Mexikóvárosba szállították, ahol fogva tartják három másik gyanúsítottal egyetemben. Luis Manuel, Héctor Mario El Mayo Hernández és egy harmadik személy, aki csak Ciprianóként ismert, állítólag szintén részt vett a mormon vallású Lebaron család lemészárlásában november 4-én a közeli Bavispében.

A mormon családban három fiatal nő és hat gyermek (köztük két csecsemő) halálát okozta a drogkartell támadása. A családot szállító terepjárókra kétszáznál is több lőszert lőttek ki, az egyik autó fel is robbant, és teljesen kiégett.

Janos egy kis település Chihuahua északnyugati részén, 45 mérföldre délkeletre az új mexikói Antelope Wellstől. A Chihuahua-Sonora állam határán elhelyezkedő kis vidéki közösségek rendkívül értékes útvonalakat biztosítanak az Egyesült Államok kábítószerpiacai felé, de erős a jelenléte a Sinaloa kartell bandáinak, illetve a rivális La Líneának is, amely a Juárez kartell része. A nyomozók most operatív kapcsolatokat vizsgálnak a környéken működő helyi rendőrök és a bűnözői bandák között.

A letartóztatás hírére Trump elnök is üzent a Twitter-oldalán:

Ha Mexikónak segítségre van szüksége eltakarítani ezeket a szörnyetegeket, az Egyesült Államok készen áll, hajlandó bevonulni, gyorsan és hatékonyan elvégezni a munkát……a kartellek annyira nagyok lettek, hogy néha hadseregre van szükséged a hadsereg legyőzéséhez! Itt az ideje, hogy Mexikó az Egyesült Államok segítségével háborúba menjen a kábítószerkartellek ellen, és eltörölje őket a föld színéről. Csak arra várunk, hogy felhívjon minket az önök nagyszerű, új elnöke!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére