Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Letartóztattak két afgánt Angliában, mert meg akartak gyilkolni egy nőt, aki elhagyta az iszlám vallást

Zelenka Dóra

2019.09.05. 19:30

A gyanú szerint az 54 éves Mohammed Patman és a 49 éves Darya Khan Safi egészen Szlovákiáig követték volna a nőt abból a célból, hogy elrabolják, majd meggyilkolják.

Az egyik férfit Londonban, a másikat a brit fővárostól 150 kilométerre található Coventryben érték utol a hatóságok – írja a Daily Mail. A brit nyomozók szóvivője elmondta, a két afgánra a szlovák hatóságok adták ki a körözést.

A férfiak egy 25 éves, Ausztriában élő, a férjével Szlovákiában közös vállalkozást üzemeltető nő meggyilkolását tervezték meg.

Mint kiderült, mikor a fegyveres tisztek őrizetbe vették a férfiakat, azok éppen utazásra készen álltak Ausztriába és Szlovákiába, ahol a gyanú szerint folyamatosan megfigyelték a nőt. A hatóságok belenéztek a páros telefonbeszélgetéseibe és online levelezéseibe is, amelyekből kiderült, hogy az afgán férfiak előre megbeszélték az emberölést, továbbá az otthoni és a külföldi egyéb „tennivalókat” is. Az utazás miatt téligumival és elsötétített ablakokkal is felszerelték az autójukat – derül ki a nyomozásból.

A két férfit hivatalosan Londonban veszik őrizetbe, majd a westminsteri bíróságon a szlovákiai kiadatásról fognak tárgyalni.

A szlovák hatóságok elsőfokú gyilkossági előkészítés miatt körözik Patmant és Safit, amely egy rendkívül súlyos bűncselekménynek számít

– mondta egy brit nyomozó.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére