Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Letöltendõt kapott a francia, aki a párizsi mészárlás áldozatának adta ki magát

Sümeghi Lóránt

2017.12.02. 09:28

Hat hónap letöltendõ és 18 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte csalási kísérlet vádjával Versailles büntetõbírósága pénteken azt a 29 éves francia férfit, aki hazudott, amikor a francia sajtóban azt állította: a 2015. november 13-i 130 áldozatot követelõ iszlamista merényletek túlélõje.
PÁRIZS, 9:28

Hat hónap letöltendő és 18 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte csalási kísérlet vádjával Versailles büntetőbírósága pénteken azt a 29 éves francia férfit, aki hazudott, amikor a francia sajtóban azt állította: a 2015. november 13-i 130 áldozatot követelő iszlamista merényletek túlélője.

Ahogyan arról korábban a 888.hu is beszámolt, a mentős végzettségű Cédric Rey számos televízióban és lapban részletesen elmesélte, hogy a terrortámadások estéjén a Bataclan teraszán tartózkodott két barátjával, amikor meglátta a dzsihadistákat. Azt állította, hogy rálőttek, de a neki szánt lövések áldozata egy terhes nő lett. Az átélt sokkra hivatkozva a férfi több hét betegszabadságot vett ki, tavaly pedig kártérítésért folyamodott a terrorizmus áldozatainak alapjához arra hivatkozva, hogy túlélő. A kártérítési alapból végül azért nem részesülhetett, mert nem tudta dokumentumokkal igazolni, hogy a helyszínen tartózkodott a merényletkor. 

Csakhogy egyetlen terhes nő sem halt meg a merényletben

A nyomozók a merénylet után egy évvel kezdtek gyanút fogni, miután a férfi nem tett feljelentést, azaz nem szerepelt a merényletsorozat miatt előkészítés alatt álló per felperesei között, és a Bataclannál elkövetett támadásról elmeséltekben több részlet is gyanúra adott okot. Például az, hogy egyetlen terhes nő sem halt meg a merényletben. A férfi mobiltelefonjának vizsgálata után kiderült, hogy a gyanúsított 2015. november 13-án a merénylet időpontjában a Bataclantól harminc kilométerre tartózkodott, s csak éjfél felé látták szemtanúk a környéken.

Amikor Cédric Rey októberben értesült arról, hogy keresi a rendőrség, azonnal jelentkezett kihallgatásra, amelynek során őrizetbe vették, miután elismerte, hogy hazudott. Az MTI szerint a két évvel ezelőtti párizsi merényletsorozat óta hét embert ítéltek el hasonló bűncselekmények miatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére