Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Liberális ügyvédek beperlik Donald Trumpot

Nagy Gábor

2017.01.23. 13:29

Amerikai ügyvédek pert kezdeményeznek hétfõn Donald Trump amerikai elnök ellen, mert szerintük megsérti az alkotmányt azzal, hogy cégei külföldi kormányoktól kapnak pénzt.
WASHINGTON, 13:30

Amerikai ügyvédek pert kezdeményeznek hétfőn Donald Trump amerikai elnök ellen, mert szerintük megsérti az alkotmányt azzal, hogy cégei külföldi kormányoktól kapnak pénzt.

A Washingtoni Állampolgárok a Felelősségért és Etikáért elnevezésű csoport azt állítja, hogy az alkotmánynak a jövedelmekre vonatkozó záradéka tiltja ezt. Deepak Gupta, az ügyön munkálkodó egyik ügyvéd elmondta: azt szeretnék elérni, hogy a bíróság tiltsa meg Trumpnak, hogy ilyen kifizetéseket elfogadjon.

A nyíltan liberális csoport szerint az elnök cégei üzleti kapcsolatban állnak Kínával, Indiával, Indonéziával és a Fülöp-szigetekkel, így "fennáll a veszélye", hogy amikor az elnök a különböző kereskedelmi megállapodásokról fog tárgyalni, az amerikai embereknek nem lesz lehetőségük megtudni, hogy az egyeztetéseken Trump mint üzletember, vagy mint elnök fog szerepelni.

Trump fia, Eric – aki apja cégét, a Trump Organizationt igazgatja – úgy reagált az ügyre, hogy a törvényesen szükségesnél több intézkedést tettek, hogy elkerüljék a törvénysértés lehetőségét. Egy, az elnököt etikai kérdésekben képviselő ügyvédi iroda pedig közölte: nem kommentálják ügyfeleik ügyét.

Az ügyben liberális ügyvédi csoportok által Trump ellen indítandó perek sorozatára lehet számítani. Gupta közölte azt is, hogy a pert a manhattani szövetségi bíróságon kezdeményezik, a felperes ügyvédeik között pedig ott lesz Richard Painter, George W. Bush, volt republikánus elnök korábban etikai ügyekkel foglalkozó ügyvédje is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére